Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

“Da li je Vlada nezakonito osnovala ToMontenegro?”

Ističe da Vlada rizikuje da bude tužena.

Poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović pitao je Vladu Crne Gore da li je avio-kompanija “To Montenegro” nezakonito osnovana budući da, kako navodi, Zakon o privrednim društvima zabranjuje kontrolnom akcionaru da bude značajan akcionar u drugom, sa istim ili sličnim predmetom poslovanja. Šehović podsjeća da je država kontrolni akcionar u Montenegro Airlines-u (MA)i 100% vlasnik u “To Montenegro”, sa sličnom djelatnošću.

“Da li je nova kompanija osnovana u skladu sa Zakonom, s obzirom da, koliko je nama poznato, Skupština akcionara MA, na kojoj bi po ovom pitanju pravo glasa imali samo manjinski akcionari zbog nepostojanja ličnog interesa, nije dala dozvolu za osnivanje “To Montenegro”?”, pitao je Šehović na Tviteru.

Ističe da Vlada rizikuje da bude tužena.

“Imate li tu dozvolu i planirate li da je dobijete, jer rizikujete tužbu, po čl. 47 Zakona, radi: naknade štete, prenosa koristi koja je ostvarena povredom zabrane konkurencije iz osnivanja ToMontenegro na MA; isključenja države kao člana društva To Montenegro?”, navodi Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve