Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Šehović: Neka Bajram bude podsjetnik da je snaga u zajedništvu i podsticaj da pružimo ruku jedni drugima

Neka Bajram, kaže on, bude podsjetnik da je naša snaga u zajedništvu, u sposobnosti da pružimo ruku jedni drugima, prepoznajući u svakom susretu, bez obzira na vjersku ili etničku pripadnost, prijatelja, komšiju, brata

S posebnim osjećajem poštovanja, u ime Socijaldemokrata Crne Gore i svoje ime, svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti upućujem najsrdačnije čestitke povodom Ramazanskog bajrama, sa željom da ovaj blagoslovljeni praznik u domove donese toplinu, a duše ispuni radošću i mirom, poručio je lider SD-a Damir Šehović.

“Ramazan, sveti mjesec posta, nas je podsjetio na neizmjernu snagu empatije, ljubavi prema bližnjem i solidarnosti. Bajram dolazi kao kruna tog svetog perioda, donoseći radost i osjećaj pripadnosti među ljudima svih vjera. U našoj Crnoj Gori, gdje se kulture i religije prepliću, ovaj praznik posebno dobija na važnosti. Opominje nas i podučava o snazi naše multikulturalnosti, ali i ljepoti različitosti koje nas čine jedinstvenim”, naveo je u bajramskoj čestitci.

Neka Bajram, kaže on, bude podsjetnik da je naša snaga u zajedništvu, u sposobnosti da pružimo ruku jedni drugima, prepoznajući u svakom susretu, bez obzira na vjersku ili etničku pripadnost, prijatelja, komšiju, brata.

“Ovi blagoslovljeni dani predstavljaju dodatnu motivaciju za pravljenje mostova među ljudima, osnaživanje međusobnog razumijevanja i poštovanja, ali i jačanje temelja našeg društva na principima tolerancije, pravednosti i međusobnog uvažavanja. To su vrijednosti koje nas jedino vode ka prosperitetnijoj budućnosti. Provedimo bajramske dane u miru i ljubavi, dijeleći radost sa svima oko sebe. Bajram šerif mubarek olsun”, poručio je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve