Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Šehović i Mugoša: Svjedočimo afirmaciji retrogradnih pojava, puna podrška novom modelu saradnje sa srodnim partijama

Sjednica podgoričkog odbora SD-a organizovana je u okviru aktivnosti obilazaka odbora i razgovora sa članstvom, u kontekstu osmišljavanja novog modela saradnje između srodnih partija i pojedinaca, sa ciljem jačanja socijaldemokratske i generalno građanske misli u Crnoj Gori

Politička scena Crne Gore posljednjih godina nažalost svjedoči afirmaciji retrogradnih pojava, mitomaniji i istorijskom revizionizmu i svjesnom urušavanju progresivne supstance društva, zato je u javnom prostoru više nego ikad potrebna ozbiljnost, pristojnost i fokusiranost na brojne društveno-političke i socio-ekonomske izazove, a upravo po tome su prepoznate Socijaldemokrate Podgorice na čelu sa Borisom Mugošom, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damir Šehović na sinoć održanoj sjednici odbora Glavnog grada SD-a.

Šehović je takođe kazao da je ponosan na činjenicu da se SD na političkoj sceni pokazao kao partija koja je dosljedna programskim principima građanske i evroatlanske Crne Gore; koja baštini kulturu dijaloga i emancipovanog ponašanja; čije su brojne zakonske inicijative usmjerene na zaštitu i poboljšanje standarda građana (studenata, visokoškolaca, domaćih proizvođača, penzionera, socijalno ranjivih kategorija…) gotovo jednoglasno usvajane u parlemantu u proteklih par godina.

“Hvala vam na nepodijeljenoj podršci našim naporima da kroz osmišljavane novog modela saradnje sa programski i ideološki sličnim partijama, udruženjima i istaknutim pojedincima, ideju građanske, ekonomski razvijenije, socijalno pravednije i progresivnije Crne Gore znatno ojačamo u našoj državi. Razgovori na tu temu se privode kraju, odvijaju se u izuzetno konstruktivnoj i pozitivnoj pozitivnoj atmosferi, jer smo svi svjesni brojnih suštiskih izazova u našoj zemlji i potrebe da zajedno gradimo kredibilnu političku ponudu”, istakao je Šehović.

Foto: SD
Foto: SD

Predsjednik Odbora Glavnog grada SD-a i potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Boris Mugoša je pozdravljajući prisutne pohvalio rad odbornika te partije u gradskom parlamentu, istakavši da je u fokusu rada podgoričkog odbora predlaganje konkretnih mjera kako bi Podgorica bila bolje i kvalitetnije mjesto za život svih njenih građanki i građana.

“To podrazumijeva rješavanje brojnih komunalnih i saobraćajnih izazova u Glavnom gradu, unapređenje poslovnog ambijenta i otvaranje novih radnih mjesta, podrška socijalno ranjivim kategorijama, adekvatniju podršku sportistima i sportskim kolektivima i dr. On je, kao šef kluba poslanika SD-a u državnom parlamentu, istakao zahvalnost na prepoznavanju rezultata i načina djelovanja poslaničkog kluba”, kazao je Mugoša.

On je i istakao pozitivne reakcije velikog broja građana na ideju oko saradnje sa programski i ideološki sličnim partijama, udruženjima i istaknutim pojedincima, koja je usmjerena na poboljšanje standarda građana i jačanje temeljnih vrijednosti građanske i evropske Crne Gore.

Sjednica podgoričkog odbora SD-a organizovana je u okviru aktivnosti obilazaka odbora i razgovora sa članstvom, u kontekstu osmišljavanja novog modela saradnje između srodnih partija i pojedinaca, sa ciljem jačanja socijaldemokratske i generalno građanske misli u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve