Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorski pokret: Tužilaštvo da odgovori je li policija Crne Gore postala partijska policija

Zahtijevamo da se majice vrate odmah vlasniku i da se prestane progon po Crnoj Gori pripadnika crnogorske nacije, manjinskih nacija, političkih protivnika, poručuju iz Crnogorskog pokreta

Zahtijevamo da državno tužilaštvo izađe javno i saopšti po kom osnovu su privedeni momci koji su pratili prevoz majci i zašto je zaplijenjeno tih 300 majci?! Ne interesuju nas populističke i jeftine predstave aktuelnog vicepremijera, već odgovor Tužilaštva je li policija Crne Gore postala partijska policija, koja se rukovodi nalozima političkih prvaka iz vrha vlasti, ili je policija države Crne Gore i svih njenih građana, koja je dužna da poštuje Ustav Crne Gore i njene zakone, poručili su iz Crnogorskog pokreta.

“Zahtijevamo da se majice vrate odmah vlasniku i da se prestane progon po Crnoj Gori pripadnika crnogorske nacije, manjinskih nacija, političkih protivnika, diskriminacija po tom osnovu, jer ono što radi vlast u Crnoj Gori sve više liči na partijsku policiju na način kako je to NDA (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) radila prije 80 godina”, naveli su u saopštenju.

Prema njihovim riječima, Dritan Abazović, aktuelni vicepremijer Crne Gore, “trijumfalno je obznanio dva kolosalna uspjeha države u borbi protiv kriminala”.

“Zaplijenu 1,4 tone kokaina u Zeti i zaplijenu 300 majci sa likom Sv. Petra Cetinjskog. Doduše, naši prijatelji i simpatizeri iz policije su nas obavjestili da je tovar kokaina uhićen zahvaljujući informaciji američke DEA i da je, umjesto da se tovar prati do krajnjih nalogodavaca u Srbiji, Dritan Abazović požurio da ga uhapsi u Zeti kako bi mogao da maše i prisvaja zasluge! Time je otežao istragu u otkrivanju pravih nalogodavaca”, saopštili su iz Crnogorskog pokreta.

Elem, kako kažu, ostaje samo kolosalni uspjeh uhićenja 300 majci sa likom Sv. Petra Cetinjskog, “za što je zaista trebalo angažovati mnoge policijske snage na praćenju te strašne kriminalne radnje od nalogodavca, do štamparije, prevoznika, …”

“Bravo Dritane Abazoviću. Na djelu je pravna država i borba protiv kriminala! Ma još jednom bravo!

Takođe tražimo da državno tužilaštvo pokrene istragu i utvrdi odgovornost za zloupotrebu vlasti i policije u kršenju Ustava i zakona Crne Gore. Ukoliko to ne učini, smatraćemo da su i oni prestali da vrše svoju ustavnu dužnost i da su se stavili u službu jedne ili nekoliko partija, sumnjive lojalnost državi Crnoj Gori”, zaključuju iz Crnogorskog pokreta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve