Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

CPC: Temeljnim ugovorom Abazović i njegova vlada napravili pakt sa đavolom i grubo prekršili Ustav

Takozvanim temeljnim ugovorom Dritan Abazović i njegova Vlada su napravili pakt sa đavolom i grubo povrijedili Ustav Crne Gore, jer su dali svojinu uzurpatorskoj Crkvi Srbije koja je 1920. godine uvedena na srpskim bajonetima u Crnu Goru, poručili su iz Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) povodom godišnjice od potpisivanja

Takozvanim temeljnim ugovorom Dritan Abazović i njegova Vlada su napravili pakt sa đavolom i grubo povrijedili Ustav Crne Gore, jer su dali svojinu uzurpatorskoj Crkvi Srbije koja je 1920. godine uvedena na srpskim bajonetima u Crnu Goru, poručili su iz Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) povodom godišnjice od potpisivanja.

“Danas je sramna godišnjica od potpisivanja sramnog i veleizdajničkog takozvanog temeljnog ugovora zaključenog na prepad između Vlade Dritana Abazovića i Crkve Srbije na čelu sa ptrijarhom Porfirijem Perićem. Potpisivanje tog ugovora bilo je i jeste podrivanje temelja crnogorske države i nacije i izvorni anticrnogorski čin kojim je bespravno i nasilno ukradena i poklonjena državi Srbiji i Crkvi Srbije crnogorska kulturno-istorijska sakralna baština i dio državne teritorije”, saopštili su iz CPC.

Tim takozvanim temeljnim ugovorom, po njihovim riječima, Dritan Abazović i njegova Vlada su “napravili pakt sa đavolom i grubo povrijedili Ustav Crne Gore”, jer su, kažu, dali svojinu “uzurpatorskoj Crkvi Srbije koja je 1920. godine uvedena na srpskim bajonetima u Crnu Goru”.

“Taj ništavni pravni akt očekujemo da se u budućnosti, kada nastupe normalne prilike, i zvanično poništi kao što očekujemo da i njegov potpisnik krivično odgovara za krivično djelo veleizdaje Crne Gore koje je počinio”, zaključuju iz CPC.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Diplomat
03.08.2023-20:26 20:26

Oce akobogda i on i Becic krivicno odgovarat za sva zla koja su nanijeli CRNOGORSKOM KRSU -OTETO JE PROKLETO  tako Srbi pjevaju !!

Pop_Đukan
03.08.2023-20:38 20:38

Taj veleizdajnik se ponaša kao vlasnik CG! Razrešava, imenuje, jednostavno radi što mu je volja. Dokle?