Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Šehović: Vlada umjesto što nemušto taktizira, da konačno saopšti svoj jasan stav o Rezoluciji UN o Srebrenici

''Vlada da stisne petlju i da konačno saopšti svoj jasan stav na ovo, ne političko, nego etičko pitanje'', saopštio je predsjednik Socijaldemokrata

“Umjesto što nemušto i nevješto taktizira, a kad već nema hrabrosti da se nađe u društvu nekoliko desetina država koje su kosponzorisale Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici, Vlada da stisne petlju i da konačno saopšti svoj jasan stav na ovo, ne političko, nego etičko pitanje”, saopštio je predsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović.

Svako dalje političko prenemaganje i predlaganje amandmana o stvarima koje se u Rezoluciji uopšte ne pominju, predstavljalo bi ponižavanje ne samo Vlade, nego države koju predstavlja, a koja je svoj odnos prema ovoj temi već saopštila 2021. godine u Skupštini Crne Gore usvajanjem Rezolucije o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, čiji sam jedan od potpisnika za zadovoljstvom bio, napominje Šehović.

“Tada sam tokom skupštinske rasprave kazao, a sada opet ponavljam – NEMA GENOCIDNIH NARODA, što inače niko normalan nikad nije ni tvrdio, ali ima genocidnih politika, odnosno pojedinaca koji u istoriji moraju ostati upisani kao ratni zločinci, a ne heroji i idoli, kakvima neke retrogradne strukture, koje su i danas vitalne u Crnoj Gori, uporno žele da ih predstave”, zaključuje Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
06.05.2024-12:21 12:21

Svaka cast Gospodine. Respekt.

RIR
06.05.2024-12:34 12:34

…da je neka vlada CG i plus Evropska ,bilo bi za ocekivati da bude kosponzor i da da amandmane da se osudi djelovanje tzv.SPC i osudi ideologija i rezim Srbije koji je potstakao svojom ideologijom genocid …ali posto nije imamo Premijera kakvoga imamo, imamo /nemamo predsjednika a imamo četnika na celo Skupstine CG koji je otvoreno sve to podrzao !
Građani ako ste ih birali /OVE/ako zagusti -necete biti van”igre” ali igre drugajače …!

Tamara
06.05.2024-13:49 13:49

Spajic je kraja otkrio svoje pravo lice, u kojem nikada nijesam sumnjala.Da je pravi Evropejac ne bi imao dileme oko Rezolucije o Srebrenici, jer to moralni i civilizacijski cin.Uzalud.Japan, Singapur , i sve skole ovoga svijeta.Nesto nosis ili ne nosis u sebi.Toliko o evropskoj Crnoj Gori.