Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

CKM: Leposavić nepozivanjem CPC ponizio Crnogorce

''Ovim gestom ministar Leposavić je pokazao da je na funkciju isključivo došao da bi od Crne Gore oteo manastire koje su gradili Crnogorci i predao ih u vlasništvo beogradskoj patrijaršiji'', saopštili su iz CKM-a.

Nepozivanjem predstavnika Crnogorske pravoslavne crkve na konsultacije oko izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijest, ministar pravde Vladimir Leposavić ponizio je Crnogorce, smatraju u Crnogorskoj kulturnoj mreži (CKM).

”Ovim gestom ministar Leposavić je pokazao da je na funkciju isključivo došao da bi od Crne Gore oteo manastire koje su gradili Crnogorci i predao ih u vlasništvo beogradskoj patrijaršiji”, saopštili su iz CKM-a.

Novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti će, kako kažu, za Crnogorce i njihovu crkvu biti diskriminatorski i uskratiće im Ustavom zagarantovana prava.

”Ovakvo ponašanje ministra Leposavića je za Crnogorce očekivano znajući da je on učesnik litija koje su imale za cilj rušenje Crne Gore. Takođe aktuelni Ministar pravde je bio i pravni zastupnik Srpske pravoslavne crkve i njen glasnogovornik u napadima na našu državu pa samim tim je zaočekivati da mu je izmjene postojećeg zakona pisao neko iz beogradske patrijaršije”, navode iz CKM-a.

Iz CKM-a pozivaju Leposavića da emocije prema SPC ostavi po strani i da na konsultacije pozove predstavnike Crnogorske pravoslavne crkve kako bi i oni dali svoje sugestije na izmjene zakona.

”Ovim oglašavanjem želimo da skrenemo pažnju novoj Vladi da nemaju pravu da kulturnu baštinu Crne Gore predaju u vlasništvo vjerskoj zajednici strane države koja ni na koji način ne polaže pravo na nju”, zaključili su iz CKM-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve