Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bulatović i Kuč: Tužilaštvo da ispita nasilni upad u Opštinu; Bulatović pozvao na razumno ponašanje

Kako je Bulatović kazao za Antenu M, organizovana grupa građana prijetila mu je, psovala ga, a zahvaljujući policiji nije došlo do fizičkog obraćuna

Neovlašćena lica koja se trenutno nalaze u zgradi Opštine Budva snosiće odgovornost za svaku potencijalnu pričinjenu štetu nad imovinom i dokumentacijom, navodi se u saopštenju novoizabranog predsjednika Opštine Vladimira Bulatovića i predsjednice Skupštine Opštine Snežane Kuč. Oni očekuju da Tužilaštvo ispita sve okolnosti povodom, kako navode, nasilnog upada i neovlašćenog uzurpiranja opštinske imovine, i da reaguje shodno svojim nadležnostima.

Bulatović – Kuč (foto: RTCG)

“Svojim činjenjem , oni koji su nasilno upali u prostorije opstine, pozvali su zakon da preispita njihovo postupanje. Pozivamo ih da još jednom dobro razmisle o posljedicama svojih postupaka, i da za svoje nezakonito ponašanje, ne okrivljuju nas, koji smo uradili sve, da se na civillizovan način, prevaziđu podignute tenzije. Još jednom ih pozivamo na mir i suzdržanost”, zaključuju Bulatović i Kuč.

Nakon izlaska sa radnog mjesta, okupljeni ispred Opštine Budva nasrnuli su na v.d. predsjednika Opštine Vladimira Bulatovića.

Kako je Bulatović kazao za Antenu M, organizovana grupa građana prijetila mu je, psovala ga, a zahvaljujući policiji nije došlo do fizičkog obraćuna.

Kako navodi, u Opštini nije bio ni na kakvom sastanku ili razgovoru, već je obavljao svoju funkciju, kada su “neovlašćene osobe upale”.

Bulatovića čudi to što poslanici državnog parlamenta nikad nijesu na svom radnom mjestu, a došli su tamo gdje im nije mjesto.

Kako je kazao, zbog takve situacije u Opštini nije mogao da obavlja svoju funkciju.

Bulatović je kazao i da policije danas nije reagovala u zgradi Opštine.

Bulatovića je kada je dolazio ispred zgrade sačekala grupa od oko 30 građana koji su ga vrijeđali i nasrnuli na njegov automobil.

Marko Carević je okupljenim građanima da su otvoreni za dijalog, ali pod uslovom da ga vode sa nekim ozbiljnim, te da se neće povući sa svojih radnih mjesta.

Nakon održanog sastanka danas u budvanskoj Akademiji Znanja, šef kabineta smijenjenog predsjednika Opštine Budva i funkcioner DF-a, Nikola Jovanović, poručio je da su DPS i Crnogorska okonačali pregovore na način što “glavni akteri nijesu došli na iste”.

Poslanici Demokratske Crne Gore ušli su ranije danas u zgradu Opštine Budva i iz nje neće izaći dok se politička kriza u toj opštini ne razriješi, kazao je odbornik Demorkata Dragan Krapović nakon sastanka koji je održan u Akademiji znanja.

Na sastanak su došli i i poslanik DPS Nikola Divanović i Nikola Jovanović iz DF-a. U zgradi su bili i doskorašnji predsjednik Opštine Marko Carević koji je ušao u svoju kancelariju, kao i menadžer Opštine Milo Božović.

Iz DPS-a su kazali da je tokom sastanka u Akademiji znanja došlo do nasilnog ulaska u zgradu Opštine, a saopšteno je i da je privatno obezbjeđenje koje je angažovao Bulatović izbačeno iz zgrade Opštine. Opozicija je zatim napustila sastanak.

Poručili su da su brutalno prevareni i pozvali poslanike u Skupštini Crne Gore da ne počinju skupštinsko zasijedanje dok se ne riješi ova situacija.

Bulatović: Pozivam na suzdržanost i razumno ponašanje

Vršilac dužnosti predsjednika opštine Budva Vladimir Bulatović, osudio je, kako je rekao, gnusne laži i podmetčine Demokrata i širenje lažnih informacija koje se konstantno plasiraju da je on neko ko je nalogodavac prebijanja građana Budve.

Pozvao je i policiju da reaguje.

“Ja kao građanin Budve i Crne Gore, ne želim da bilo kojem građaninu Budve i Crne Gore, ma kakav god on bio, fali i dlaka s glave. Ja, nezavisno od najvećeg šikaniranja, prostačkog, primitivnog i bezobraznog ponašanja pristalica DF-a i Demokrata prema meni, smatram da postoje načini da se ovo riješi na način dostojan čovjeka”, kazao je Bulatović.

Institucija države Crne Gore i građana Budve, dodaje, brutalno je okupirana od strane DF-a i Demokrata, i smatra da je sramota za sve da se ovakve scene šalju iz prijestonice turizma.

“Vidjeli smo na šta su sve spremni političari iz DF-a i Demokrata, ali nijesam mogao ni sam da vjerujem da su mene targetirali kao nalogodavca prebijanja bilo koga, koliko god nam se politički stavovi razlikovali. Još jednom pozivam sve na suzdržanost i razumno ponašanje”, zaključio je Bulatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve