Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Brinkhaus: Bošnjačka stranka kredibilan partner Njemačke

Iz BS-a su saopštili da su predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i potpredsjednik SD-a Jasmin Ćorović, razgovarali sa Brinkhausom

Bošnjačka stranka, kao jedina punopravna članica EPP-a iz Crne Gore, kredibilan je i pouzdan partner Njemačke, poručio je poslanik CDU u njemačkom Bundestagu Ralf Brinkhaus tokom današnjeg susreta sa predstavnicima Bošnjačke stranke (BS).

Iz BS-a su saopštili da su predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i potpredsjednik SD-a Jasmin Ćorović, razgovarali sa Brinkhausom.

“Na sastanku je, razgovarano o odnosima između dvije države, pregovorima Crne Gore sa EU, ali i mogućnostima saradnje dvije države u brojnim oblastima”, naveli su iz partije.

Poslanik Bundestaga Ralf Brinkhaus je istakao da je Bošnjačka stranka, kao jedina punopravna članica EPP-a iz Crne Gore, “kredibilan i pouzdan partner Njemačke”.

Sagovornici su se saglasili da je važno da Crna Gora stavi fokus na evropske integracije, kako bi što skorije postala prva naredna članica EU, jedan je od zaključaka susreta.

“Šansa Crne Gore je u još boljoj ekonomskoj saradnji, prije svega sa zemljama Zapadnog Balkana, ali i sa državama EU. Energetski, ali i hidro potencijali, kao i drvna industrija, razvojna su šansa Crne Gore”, istaknuto je tokom sastanka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve