Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Brajović: Nikad neće Crna Gora bit’ obala srpskog mora

Neka popadija Danica Crnogorčević, zajedno sa onima koji je promovišu u Beranama, oće da bude, ''estradna duhovna, umjetnica'',  ali znamo ona je još jedan pion u akcijama protiv Crne Gore. Neka se zna, patroiotski i politički odbijamo kao gadost da ta skupina može predstavljati Crnu Goru.

Član Glavnog odbora i  Predśedništva CEP i predśednik OO CEP Cetinje Danilo Brajović, reagovao je na najnovije skrnavljenje crnogorske himne od strane svetosavske narikače Danice Crnogorčević.

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

Interpretatorka ”srpskog sveta” popadija Danica Crnogorčević je održala “koncert “u Beranama, a u njenom opusu našla se i, blago rečeno – i neka neobavezna narodska pjesma,  koja nema veze sa zvaničnim crnogorskom himnom,  a ta “epska” pojka se zvala nekad “Oj junaštvo svijetla zoro”. To nema veze sa zvaničnom crnogorskom himnom, a podsjećam javnost da je do 1918. bila nezvanicna himna “Ubavoj nam Crnoj Gori”. Ali nikad pravno zvanična, ističemo, ali de facto da.

Na dalje, ovo što slijedi u tekstu su stihovi iz “pesme” – Himna Srbije”.

“Kraljevinu srpsku brani,

petvekovne BORBE plod,

srpskog Kralja Boze hrani,

moli Ti se srpski rod.”

Da ne rečem – duševna, popadijsko – velikosrpska “umjetnice” (interpretarorkoffalisifikata) pošto se po sred Crne Gore sprdaš sa Himnom Crne Gore (to je, inače  krivično djelo) “menjajući reči”, da li je tvoja država spremna da našoj stvarnoj estradnoj umjetnici i patriotkinji Crne Gore i Crnogorki, Jadranki Barjaktarević  ukine zabranu ulaska (zna se đe) a koja joj je dodijeljena  jer je otpjevala jednu slobodom duha dopuštenu i normalnu adaptaciju stiha – “Da li će se ikad sresti tvoja noć i moja zora”, dakle, da joj dozvoli ulazak u Srbiju ako “otpeva” istinu o himni Srbije, i “izmeni” samo jedan “stihić”:

“Petvekovnog

ROPSTVA plod”.

Kako bi ti zazvučalo?

Tebi “super” i “top”, bilo bi “fensi”, u to ne sumnjam.

Napomena za skrnavitelje ustavne i zakonske crnogorskse himne je sljedeća: Neka popadija Danica Crnogorčević, zajedno sa onima koji je promovišu u Beranama, oće da bude ,”estradna duhovna, umjetnica”,  ali znamo ona je još jedan pion u akcijama protiv Crne Gore. Neka se zna, patroiotski i politički odbijamo kao gadost da ta skupina može predstavljati Crnu Goru.

NIKAD DOK JE CEP-a NA BRANIKU CRNE GORE.

Takva projekcija Crne Gore je negacija iskonske Crne Gore. To nije naš svijet, obzor, uvjerenje, put.

Evo kako ovaj slučaj, što pojašnjava istoričar i pravnik, predśednik CEP, g. Novak Adžić a što je ujedno i stav CEP:

“Počinjeno je krivično djelo, predviđeno članom 198 KZ CG i izrvršena povreda ugleda Crne Gore zbog čega počinitelji tog krivičnog djela treba da krivično-pravno odgovaraju. Himnu su izložili poruzi, sto je nedopustivo i zabranjeno i za to je predviđena krivična sankcija u vidu novčane ili zatvorske kazne u trajanju do jedne godine. Drzavno Tuzilastvo Crne Gore treba ex offo da pokrene postupak protiv izvršioca tog krivičnog djela- izlaganje poruzi državnog simbola CG – Himne CG i pozivamo da se to uradi.

U svakom slucaju vezano za ovaj slucaj CEP ce podnijeti krivičnu prijavu protiv onih lica i subjekata koji su to uradili. Skrnavljenje državnih simbola Crne Gore, među kojima je i himna, je nezakonito i kaznjivo i da bi se zastitila CG to treba uraditi-procesuiratil počinioce tog krivičnog djela, odnosno, nedjela i neprijateljskog akta protiv drzave Crne Gore.

MiAko se ne procesuiraju, pravosudno i kazne počinitelji, to će postati praksa i time se ruši i unižava Crna Gora, a to nećemo dopustiti.

Nadležni drzavni organi moraju sprovoditi zakone Crne Gore i braniti drzavu. Ako se to ne radi, u suprotnom to je kolaboracija i renegatstvo.”

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
VojoS
18.03.2024-08:10 08:10

Sjajno!

RIR
18.03.2024-08:37 08:37

…nema veze popadijina pjesmica sa našom himnom a kamoli stihovi sa Srbijom – kojoj ni stihovi “pevaljke” ničim ne odgovaraju …
/sve lažavina do lažavine – baš tipično Srbski i ovom vremenu /

Maso
18.03.2024-09:33 09:33

Dobro si im dao ime -Svetosavske Narikace – Pozvali je Demokrate da ukaljaju i Sprze CG nijesu je za dzaba nazvali Seseljeci Demokrate -SPRZENA ZEMLJA !!

dragan
18.03.2024-09:50 09:50

Svaka cast. Respekt.

ZAGA
18.03.2024-11:59 11:59

Sram vas bilo poslanici Skupstine Crne Gore i svi Vajni “političari” Crne Gore da vam na tlu vašeg rodjenja spodobe iz Srednjeg Veka komanduju i pljuju na vaše pretke a vi se pravite ludi! TRAGIČNO!

Coger
18.03.2024-13:45 13:45

Nikad nije ni prestala da bude

HN Calling
18.03.2024-15:57 15:57

Брајовићу није ми јасно што је писац хтио да каже.
Па које користи има неко са ЦТ што Ц.Гора има море ако за особа нема новаца.
Исте су цијене плажног мобилијара за Цетињане као и за Ужичане.
Ако имаш новце имаш море ако немаш кишај ноге у лавору.
И за твоју информацију 12 миља од обале је свачије море, то јест припада свима на кугли земаљској.

RIR
18.03.2024-17:22 17:22
Reply to  HN Calling

…i istorija pripada samo narodu koji je stvarao tako i more pripada državi čije je …
Nije jasno zasto se Srbija UBI da izađe na more /kao i druge države…/ A bogami mi nije jasno HN Carling zašto ta Srbija krade tuđu istoriju …Treba biti “malo mrdnut i ograničen” pa se čuditi što gospodin Brajović piše …
Sve bi bilo OK da Srbijanci nijesu “narod mimo naroda “ /nebeski /

xxy
18.03.2024-17:41 17:41
Reply to  HN Calling

Tako je HN , Novljani su kisali noge u more i plovili morima kad Cetinja nije ni bilo a i otkad postoji nije na more nego u brda, a i Grbljani i Pastrovici ,Lusticani ,Krtoljani ,Risnjani itd su blizi moru nego Katunjani i ostali.

A to da je Crna Gora obala srpskog mora prvi je rekao Kralj Nikola 1878 u Baru kad je CG izasla na more.

.