Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Bogdanović i Papjež: Neophodno postizanje političke stabilnosti u Crnoj Gori

Bogdanović je, poželivši Ambasadoru uspješnu misiju, upoznao sa ulogom i aktivnostima DPS-a u okolnostima kada se uočavaju brojni hendikepi u državnoj politici

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Poljske u Crnoj Gori Nj. E. Andžejem Papježem.

Kako je saopšteno iz DPS-a, u srdačnom i otvorenom razgovoru razmijenjena su mišljenja o političkim prilikama u državi i društveno-političkim izazovima u kontekstu aktuelnih kretanja u regionu i međunarodnoj zajednici.

Bogdanović je, poželivši Ambasadoru uspješnu misiju, upoznao sa ulogom i aktivnostima DPS-a u okolnostima kada se uočavaju brojni hendikepi u državnoj politici.

“Prije svega urušavanje institucionalnog sistema u svim segmentima društva, kao i činjenica da je Crna Gora još uvijek daleko od nove Vlade, skoro tri i po mjeseca nakon vanrednih parlamentarnih izbora”, istakao je Bogdanović i dodao da su postupci političkih subjekata koji su imali učešće u vlasti u prethodne tri godine pokazali da nemaju dovoljno kapaciteta, znanja i odgovornosti da rade na ispunjavanju strateških ciljeva Crne Gore.

Bogdanović je u tom pravcu podsjetio da je DPS mnogo puta pokazala konstruktivnu ulogu i u vlasti i opoziciji, štiteći interese Crne Gore, njen građanski karakter i evropsku budućnost, te da će i u narednom periodu Crnu Goru usmjeravati prema stabilnosti i punoj integraciji u EU.

Ambasador Papjež je izrazio uvjerenje da će aktivnim angažmanom u Crnoj Gori, doprinositi očuvanju kontinuiteta prijateljstva dvije države i potvrdio podršku Poljske daljem putu Crne Gore ka punopravnom članstvu u EU, uz jasno prepoznavanje neophodnosti postizanja političke stabilnosti kako bi se obezbijedio napredak u reformama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve