Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Održana tribina u Danilovgradu: Unutarpartijskim izborima pokazujemo snagu i jedinstvo naše partije

''Unutarpartijski izbori, koji se na ovaj način po prvi put organizuju u našoj partiji, jedinstvena su prilika da pokažemo snagu i jedinstvo Demokratske partije socijalista, jer je to siguran garant da ćemo prekinuti ovu agoniju u kojoj se trenutno nalaze Danilovgrad i Crna Gora''

U sklopu kampanje za unutarpartijske lokalne izbore u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) sinoć je u Danilovgradu održana tribina na kojoj se, na samom početku, okupljenim članicama i članovima obratio generalni sekretar partije Aleksandar Bogdanović.

On je prije svega izrazio zahvalnost prisutnom članstvu partije na velikoj brojnosti na pomenutom događaju.

Takođe, kako je saopšteno iz partije, u svom izlaganju posebno se osvrnuo na same unutarstranačke izbore koji, kako je kazao, predstavljaju nastavak reforme partije kojom su se, kako je to konstatovao, “načinile krucijalne promjene i kreirali novi trendovi na političkoj sceni Crne Gore”.

Održana tribina u Danilovgradu/ Foto: DPS

Iz partije su naveli da na tribini je govorio i aktuelni predsjednik Opštinskog odbora DPS Danilovgrad Radoslav Jovanović, koji je ujedno i jedini kandidat za novi mandat na čelnoj poziciji lokalnog odbora u ovoj opštini.

Na početku svog obraćanja zahvalio je svima koji su mu ukazali povjerenje, podržali njegovu kandidaturu, i istakao da mu pripada veliko zadovoljstvo što ima priliku da u partiji sarađuje sa izuzetnim ljudima koji, kako je ocijenio, u kontinuitetu daju stalni doprinos jačanju građanske, multikulturne Crne Gore.

“Unutarpartijski izbori, koji se na ovaj način po prvi put organizuju u našoj partiji, jedinstvena su prilika da pokažemo snagu i jedinstvo Demokratske partije socijalista, jer je to siguran garant da ćemo prekinuti ovu agoniju u kojoj se trenutno nalaze Danilovgrad i Crna Gora. Ove četiri posljednje godine u Crnoj Gori i dvije u Danilovgradu jasno pokazuju urušavanje svih onih vrijednosti koje smo decenijama izgrađivali. Urušava se građanski i antifašistički koncept Crne Gore, a njeno napredovanje ka punopravnom članstvu u EU zavisi od volje lidera retrogradnih nacionalističkih politika i onih koji podliježu njihovim pritiscima”, rekao je Jovanović.

Istakao je da su u partiji duboko svjesni određenih mana, nedostataka i svojih propusta za vrijeme vršenja vlasti, te da se u proteklom periodu predano radilo na otklanjanju grešaka, ali i afirmaciji svega dobroga što je DPS uradila tokom vršenja vlasti i kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.

“Odbornici našeg Kluba odbornika u SO Danilovgrad koriste svaku priliku da afirmišu naše rezultate, ali i snažno kritikuju nesposobnu izvršnu vlast u Danilovgradu, jer ne smijemo ništa prećutati – ni naše ni njihove slabosti. Upravo kroz ove unutarpartijske izbore moramo poslati snažnu poruku jedinstva i znanja, jer za svaki uspjeh kolektiva osnovni preduslovi su jedinstvo i znanje. A, to stanuje u našim redovima. I sa ove tribine šaljem poruke – “Snažan DPS znači i snažan Danilovgrad”; “Jaka Demokratska partija socijalista – garant je zaustavljanja propadanja naše opštine”, poručio je Jovanović.

Saopštio je da se zadati ciljevi mogu ostvariti samo dobrom organizacijom i kvalitetnim terenskim partijskim radom, te najavio da će se nakon ovih izbora u DPS-u formirati i sami organi partije.

“Čini mi se da sada svi imamo dodatne motive za posvećenijim radom, kada vidimo ko i kako sve vrši vlast na državnom i lokalnom nivou. U našim redovima sjede ljudi sa ogromnim iskustvom i znanjem, ali i mladi puni energije, entuzijazma i novih ideja, koje su uvijek dragocjene – te taj i takav spoj moramo graditi kako bismo povećali povjerenje kod naših sugrađana. To će biti moj zadatak i zadatak timova koje ćemo formirati”, kazao je kandidat za predsjednika OO DPS Danilovgrad.

Na kraju rekao je da će u narednom periodu partija biti još otvorenija za sve dobronamjerne ljude, njihove ideje i predloge kojima će se doprinositi daljem jačanju evropske, građanske i antifašističke Crne Gore.

“Nikada i ni u jednom momentu se ne smijemo odricati naših zaslužnika i njihovih doprinosa u proteklom periodu, jer oni su upravo svojim znanjem i vizijom gradili i Danilovgrad i Crnu Goru. Moramo na terenu svakodnevno dodatno pojašnjavati naš program i isticati sve one vrijednosti koje krase našu partiju, ali i nastaviti da pojačavamo mjesne odbore koji su naša najveća snaga i nosioci svih velikih uspjeha Demokratske partije socijalista”, zaključio je Jovanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve