Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Saradnja Crne Gore i Njemačke ključna za ostvarivanje ciljeva

Sagovornici su se usaglasili da je saradnja između Crne Gore i Njemačke ne samo ključna, već i presudna za dalji napredak i razvoj u svim oblastima značajnim za pristupanje Crne Gore EU, jedan je od zaključaka susreta

Crna Gora i Njemačka dijele slične ciljeve, a saradnja između ove dvije prijateljske zemlje će biti ključna za ostvarenje tih ciljeva, poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić tokom susreta sa zvaničnicima Bundestaga i njemačkim funkcionerima.

Iz partije su saopštili da su Bečić i generlni sekretar Demokrata Boris Bogdanović razgovarali sa poslanicima Njemačkog Bundestaga Tilman Kuban i Jan Metzler, sa poslanicom pokrajinskog parlamenta Donje Saksonije, Ellen Demuth, gradonačelnikom Gelersena, Steffen Gärtner i gradonačelnikom Binenbitela, dr Merlin Franke.

Sagovornici su se usaglasili da je saradnja između Crne Gore i Njemačke ne samo ključna, već i presudna za dalji napredak i razvoj u svim oblastima značajnim za pristupanje Crne Gore EU, jedan je od zaključaka susreta.

Upravo zbog toga, kako navode iz partije, susret predstavlja važnu priliku za produbljivanje međusobne saradnje i jačanje veza između zemalja.

Bečić je istakao važnost zaštite i unapređenja demokratskih vrijednosti i principa, kao i potrebu za daljim usklađivanjem sa standardima EU.

,,Ove vrijednosti su temelj naših društava i međusobna podrška u njihovoj zaštiti nam je neophodna. Uz to, Crna Gora i Njemačka dijele slične ciljeve, a saradnja između ove dvije prijateljske zemlje će biti ključna za ostvarenje tih ciljeva”, istakao je Bečić.

Foto: Demokratska Crna Gora

,,Nastavljamo da se usredsređujemo na dalji razvoj naših zemalja i naših odnosa.Odlučni smo u namjeri da produbimo našu saradnju i zajednički radimo na ostvarenju naših zajedničkih ciljeva”, zaključili su sagovornici tokom ovog susreta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kerber
04.05.2023-21:16 21:16

Ima li, Ljaljo, neko među ovima da se malo “omrsiš”!?

COL
05.05.2023-09:02 09:02

Bolji boljima pođoše dobro vi dopadoše i ovi predśednici mjesnih zajednica i poslanici njemačkog parlamenta.