Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić – Medoks: Dijalog političkih aktera važan za dalji napredak Crne Gore

Medoks je izrazila zadovoljstvo činjenicom da Crna Gora ostaje posvećena evropskim i evroatlantskim integracija i pozvala predsjednika Skupštine, da u svijetlu predloženih zakonskih rješenja u oblasti pravosuđa, podstakne dijalog sa svim političkim akterima

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić sastao se sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks i regionalnom savjetnicom za sukobe u odjeljenju za Zapadni Balkan britanskog Ministarstva vanjskih poslova Miom Marzouk, koje je upoznao s aktuelnim političkim prilikama u zemlji u kontekstu proteklih parlamentarnih izbora, mirnoj tranziciji vlasti i fukcionisanju kohabitacije. Bečić je istakao da Crna Gora nastavlja snažan proevropski i evroatlantski put, saopšteno je iz Skupštine.

“On je izrazio očekivanje da će Crna Gora uz podršku tradicionalnih prijatelja, Velike Britanije i Evropske unije, raditi na unapređenju zakonodavnog okvira, koji će stvoriti preduslove sa odlučniju borbu sa korupcijom i organizovanim kriminalom. Govoreći o značaju reformi u oblasti pravosuđa, kao jednom od strateških ciljeva nove parlamentarne većine, predsjednik Skupštine upoznao je sagovornicu sa predloženim zakonskim rješenjima koja će biti razmatrana na predstojećoj vanrednoj sjednici”, navodi se u saopštenju.

Medoks je izrazila zadovoljstvo činjenicom da Crna Gora ostaje posvećena evropskim i evroatlantskim integracija i pozvala predsjednika Skupštine, da u svijetlu predloženih zakonskih rješenja u oblasti pravosuđa, podstakne dijalog sa svim političkim akterima.

“U tom kontekstu, ona je istakla da je važno da reformski procesi reflektuju posvećenost evropskim integracijama i naglasila spremnost za pružanje ekspertske pomoći reformama koje očekuju novi saziv Skupštine”, ističe se u saopštenju.

Govoreći o izazovima sa kojima se suočava Crna Gora, Marzouk je pozdravila konstruktivnost predsjednika Skupštine u funkcionisanju kohabitacije, dodavši da shvata pritisak za brze reforme kako bi se Crna Gora što prije našla u Evropskoj uniji. Ona je iskazala spremnost za afirmisanje ekspertske pomoći u cilju intenziviranja dijaloga i unapređenja konsenzusa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nkcg
11.02.2021-16:00 16:00

Ovoga čoveka su osnovali Gošović i Kaluđerović, 4 g nije ušao u skupštinu, držao je miting na sahranu sotone i napravio najveću diskriminaciju po nacionalnoj vjerskoj osnovi. Ovaj čovjek i njegova partija najveći su krvni i Crne Gore.