Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

ASK utvrdila kršenje zakona: Radunović nije prijavio udio u Srpskoj kući i imovinu u Podgorici i Brčelima

Agencija je utvrdila da prijavljena imovina Radunovića u Brčelima ne odgovara stvarnom stanju u navedenim listovima nepokretnosti

Poslanik Demokratskog fronta DF Slaven Radunović prekršio je Zakon o sprečavanju korupcije jer je u izvještaju o prihodima i imovini za 2020. godinu izostavio da navede udio koji ima u Srpskoj kući i imovinu u Podgorici i Brčelima, utvrdila je Agencija za sprečavanje korupcije, objavljeno je na sajtu ASK.

Agencija je utvrdila da prijavljena imovina Radunovića u Brčelima ne odgovara stvarnom stanju u navedenim listovima nepokretnosti.

– Takođe, u Izvještajima o prihodima i imovini za 2017, 2018, 2019. i 2020. godinu nije prijavio osnivački udio od 3,44 odsto u privrednom društvu “Srpska kuća” D.O.O, Podgorica, kao ni nepokretnu imovinu u vlasništvu istog privrednog društva, evidentiranu u LN 2211 KO Podgorica – navedeno je u izvještaju ASK-a.

Radunović je za neprijavljenu nepokretnost u Podgorici kazao da je u pitanju naknadno pronađena imovina njegovog oca koja je pravosnažnim rješenjem notara od 5. novembra 2011. prepisana na njega i brata.

S obzirom na to da udio koji ima u Srpskoj kući ne može da proda ili da u nasljedstvo, Radunović je odlučio da je ne prijavljuje kako ne bi dovodio u zabludu onoga koga interesuje njegova imovina.

– Što se tiče imovine u Brčelima, istakao je da je zbog lakšeg pregleda, a zbog činjenice da se radi o imovini koja nije generacijama dijeljena u porodici, njegov udio od 1/16 do 1/480 po raznim parcelama, tako da ga je preračunao u pune kvadrate kako bi bilo jasno o kakvoj se imovini radi – objasnili su u ASK-u.

Agencija je konstatovala da u izvještaju o prihodima i imovini za 2020. godinu nije prijavljen ni motocikl “Peugeot Satelis 500” i kreditno zaduženje kod NLB banke u iznosu od 40.000 eura. Međutim, Radunović je obrazložio zbog čega je izostavio te dvije stavke.

Kad je u pitanju motocikl, istakao je da ga je prodao 10. novembra 2020. godine, a kopiju dokumentacije je dostavio ASK-u.

On je istakao i da nije nosilac kredita kod NLB banke u iznosu od 40.000 eura, već da je 2006. godine svojim stanom žirirao kolegi poslaniku za navedeni iznos, što je Agencija naknadno i utvrdila uvidom u bazu podataka Centralne banke Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve