Četvrtak, 30 Maja, 2024
Rubrika:

Radunović: Povlačimo iz procedure Predlog izmjena i dopuna zakona o Ustavnom sudu

Na ovaj način, kaže Radunović, dokazuju ''da kao odgovorna vlast poštujemo slovo zakona, za razliku od bivšeg režima koji je parlament koristio kako bi nametao svoje apsolutističke ideje''

Poslanik Nove srpske demokratije i šef kluba te stranke, kazao je da se parlamentarna većina dogovorila da povuče iz procedure Predlog izmjena i dopuna zakona o Ustavnom sudu.

-Zbog velikog interesovanja, koje je izazvao Predlog izmjena i dopuna zakona o Ustavnom sudu, obavještavam javnost da ćemo isti povući iz procedure, jer nije dobio neophodnu saglasnost na Zakonodavnom odboru. Kao parlamentarna većina, dogovorili smo da isti problem koji smo nastojali riješiti dopunama postojećeg zakona, regulišeno na alternativni način, koji će u potpunosti biti usklađen sa Ustavom i zakonima i kao takav prihvatljiv kako većini kolega iz Parlamenta, tako i našim međunarodnim partnerima – naveo je Radunović u saopštenju.

Na ovaj način, kaže Radunović, dokazuju “da kao odgovorna vlast poštujemo slovo zakona, za razliku od bivšeg režima koji je parlament koristio kako bi nametao svoje apsolutističke ideje”,

Podsjećamo, prema dopuni Zakona o Ustavnom sudu Crne Gore, koji su podnijeli poslanici Slaven Radunović, Vladislav Bojović, Nikola Camaj, Bogdan Božović i Vasilije Čarapić, tražilo se da se sudijama Ustavnog suda omogući da sude do 67 godine.

Radunović je, prethodno, pravdajući ovaj predlog zakona, kazao da za to ima više razloga.

-Jedan je taj da ne ostanemo u delikatnom momentu bez sudije Ustavnog suda i opet budemo nekompletni i da iskoristimo ljude sa iskustvom. Ima toliko nagomilanih predmeta da je neprihvatljivo smanjenje broja sudija. Nijesu dio klasične podjele vlasti i ne treba da ih upoređujemo sa ostalim sudskim organima – kazao je Radunović na sjednici Zakonodavnog odbora na kojoj je ocijenjeno da predlog zakona nije u skladu sa Ustavom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
12.04.2024-06:00 06:00

čZurik Slavene! Uvijek si bio za srbsku demokratiju!