Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Apostolat u obračunu sa prosvjetnom zajednicom

Rukoljub je na iskušenju, a i mi svi, zajedno sa njim. Do sada smo znali da u zdravom tijelu stanuje zdrav duh, a od juče od njega saznasmo da će od sada samo u "zdravom duhu biti i zdravo tijelo"... nazdravlje!

Piše: Bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković (preuzeto sa Fejsbuk profila)

Okupio je juče naš čuveni Rukoljub direktore svih školskih i predškolskih ustanova da im poruči da ne pomišljaju na štrajk i da će smijenuti sve partijske kadrove, a na nihovo mjesto dovesti “najbolje”.

Juče je na njegovom licu izostao onaj dobro poznati, lukavi blagougodni osmjeh. Djelovao je strogo, a njegovo mlataranje rukama uz povišen ton bilo bi smiješno, da sadržaj izgovorenog nije isuviše tužan i žalostan.

I neću se ja danas baviti sa njegovom prijetnjom da će im u slučaju štrajka smanjiti plate 30%, neka se time bave sindikati, političari i šira zajednica, kojima je to posao, ja ću se samo baviti njegovom najavom o smjenama i dovođenju “najboljih” kadrova.

Obeća nam najbolje, čovjek koji je doveo najgore. Čovjek koji je formirao vladu od isključivo vjernih i odanih crkveno – svetosavskih kadrova. Istina, u njoj se našlo mjesta i za 5% partijsko – kvislinških kadrova van crkve koji mu čvrsto čuvaju vlast.

Rekao je to čovjek koji je do danas omogućio zapošljavanje isključivo crkvi podobnih kadrova i svakome je već jasno da je nova mjera podobnosti, redovnost na liturgijama, drugim crkvenim svjetkovinama i nedavno održanim litijama.

Bez ovakve lojalnosti niko ne može ni pomisliti na zapošljavanje u državnoj upravi i državnim javnim preduzećima. Onih 5% uhljeba iz reda kvislinških snaga, svakako neće narušiti ovako zamišljen sklad i harmoniju.

Sada svakome mora biti jasno koji su to za premijera “najbolji” kadrovi koji će voditi naše školstvo, obrazovanje, a bogami i sve ostalo.

Kome nije bilo jasno kako Srpska crkva osvaja vlast po dubini i širini, sada će biti mnoogo jasnije.

Uostalom, zar je neko i mogao pomisliti da će biti drugačije, da će čovjek koji je ponizno izljubio ruke svih popova po Crnoj Gori i svakodnevno ljubio zastavu tuđe države, promijeniti svoje svjetonazore…, naravno da neće.

Ali, koliko god se predstavljali silnim, kao da imaju apsolutnu većinu, moraju znati da su imali samo jednog poslanika više u parlamentu, kojeg možda više i nemaju.

Rukoljub je na iskušenju, a i mi svi, zajedno sa njim. Do sada smo znali da u zdravom tijelu stanuje zdrav duh, a od juče od njega saznasmo da će od sada samo u “zdravom duhu biti i zdravo tijelo”… nazdravlje!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve