Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Američki san Džudine srodne duše iz Bara Kraljskih

Niko, uključujući premijera ili američku ambasadu u Podgorici, nije postavio pitanje da li je Martinović pravo rješenje da predstavlja Crnu Goru u Njujorku, iako bi jedini sajam na kome bi adekvatno mogao da učestvuje bio onaj o korupciji, aferama i nepotizmu. Ne bi bilo začuđujuće da je Martinovića za put u Njujork preporučila lično Rajnke, koja sa ’’Balvanom’’ iz Bara Kraljskih dijeli mnogo toga zajedničkog, prije svega - naklonost prema liku i djelu pokojnog prvog operativca tzv SPC, Amfilohija Radovića

Piše: Balša Knežević

’’Osvrtaj’’, ’’Balvan’’, ’’Šega’’, kako je u narodu poznat Vladimir Martinović – kontroverzno lice iz Bara Kraljskih, nije se proslavio na mjestu predsjednika Opština Kolašin, a sad, u stilu prekaljenog samoreklamera i demagoga, otaljava funkciju ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Ako izuzmemo put u Dubai, protokolarne sastanake i promocije po Instagramu, Martinović nije učinio ništa kao ministar, a jedino po čemu je poznat su brojne afere i sumnjive radnje o kojima Portal Aktuelno piše već duže vremena.

Kontroverzni Martinović nije obišao ni jedno od skijališta u Crnoj Gori iako je zimska sezona odavno počela, izostao je i sa proslave turističke nove godine, što je jedan od najvažnijih događaja u kalendaru kada je u pitanju njegov resor, izbjegava gostovanja u medijima gdje bi bio primoran da govori o aferama i bježi od rješavanja konkretnih problema u njegovom resoru.

Ministar mješovitog ”osvrtaja”, prvi ”balvan” śevera i najoštrija ”šega” iz Bara Kraljskih, Vladimir Martinović: Sumnja se da će ministar u Njujorku podijeliti svoja iskustva šeganja i utovarivanja blavana u ”stelt” modu, nevidljivom za inspekciju

Ipak, nepopularni ’’Osvrtaj’’ dobio je tu privilegiju da predstavlja Spajićevu vladu u Njujorku na međunarodnom sajmu turizma „New York Travel & Adventure Show”, koji se održava 27. i 28. januara.

Demagoške bravure pred dijasporom

Martinovićeva posjeta Njujorku je krajnje čudna u kontekstu svrsishodnosti, jer se ovaj Spajićev ministar, umjesto po konkretnim rezultatima u okviru svog resora, ističe po korupcionaškim aferama.

Kontroverzni ministar, koji je već drugi dan u Njujorku, juče se sastao sa crnogorskom dijasporom u SAD, i tom prilikom je nastavio sa tradicijom širenja demagogije i laži.

“Došli smo da vam prenesemo poruku da će Crna Gora učiniti sve da vam olakša poslovanje na našem tržištu da optimalno zaokružite vaše investicije”, kazao je Martinović. Jedino ostaje nejasno da li će Martinović olakšati poslovanje dijaspori na našem tržištu, na isti način kako što je ’’olakšao’’ investitorima da pobjegnu iz Kolašina kada je kao predsjednik Opštine digao taksu za opremanje građevinskog zemljišta na astronomskih 150 eura po m2 za objekte iznad 200 kvadrata.

Niko, uključujući premijera ili američku ambasadu u Podgorici, nije postavio pitanje da li je Martinović pravo rješenje da predstavlja Crnu Goru u Njujorku, iako bi jedini sajam na kome bi adekvatno mogao da učestvuje bio onaj o korupciji, aferama i nepotizmu.

Martinović objašnjava dijaspori kako je u Kolašinu taksa za opremanje građevinskog zemljišta, ipak ostala manja nego na Menhetnu

Podsjetimo, Martinović je u centru nekoliko korupcionaških i nepotističkih afera koje je otvorio Portal Aktuelno. Tu se prije svega izdvajaju kontroverze oko projekta vodosnabdijevanja i osnježavanja Kolašina i ski centara Kolašin 1450 i 1600, nelegalna sječa šuma, zapošljavanje članova familije u državnim preduzećima, zatim problematična restauracija Spomen doma u Kolašinu i sumnjivo zaključivanje 68 pojedinačnih ugovora bez tendera za sanaciju seoskih puteva.

Stoga je zaista fino što je ’’Balvan’’ iz Bara Kraljskih uspio da ostvari svoj američki san i predstavlja državu Crnu Goru u Njujorku, na ’’neizmjerno zadovoljstvo’’ njenih građana.

Ne čudi podrška ambasade SAD

Nekako se prirodno nameće pitanje kako se ovo kontroverzno lice, ogrezlo u aferama, probilo do Njujorka? A još veća misterija je kako su Martinovića nedavno srdačno primile ambasadorke EU i SAD, Kristina Oana Popa i Džudi Rajzing Rajnke?

Međutim, podrška koju zapadne ambasade daju Martinoviću nije nikakav kuriozitet, već kontinuitet djelovanja EU i SAD na afirmaciji korumpiranih kadrova iz političkog korpusa koji teži destabilizaciji čitavog regiona. Kako smo nebrojeno puta pisali, najbolji primjer je ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil, koji se pretvorio u potrčka srpskog autokrate Aleksandra Vučića.

Džudi i Balvan: Soulmates

Ne bi bilo začuđujuće da je Martinovića za put u Njujork preporučila lično Rajnke, koja sa ’’Balvanom’’ iz Bara Kraljskih dijeli mnogo toga zajedničkog, prije svega – naklonost prema pokojnom prvom operativcu svetosavske sekte (SS), poznate i kao tzv SPC, Amfilohiju Radoviću.

Dok je bio predsjednik Opštine Kolašin, Martinović je sa liderom crnogorske filijale takozvane SPC Jovanom Mićovićem Joanikijem, potpisao ugovor kojim je obezbijeđeno 50.000 eura za izgradnju i postavljanje spomen-obilježja Amfilohiju. Iako je ugovorio spomenik za pokojnog Amfilohija, Kolašin je ostavio u haosu sa raskopanim ulicama i uništenom infrastrukturom, a u isto vrijeme je otjerao investitore astronomskim taksama.

Sa druge strane, naširoko je poznato da je ambasadorka SAD Rajnke, veliki poklonik lika i djela pokojnog Radovića sa kojim je voljela da ispija kafe dok je bio živ.

Martinović i njegove Demokrate takođe ne mogu da smisle bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji je sinonim svega protiv čega se oni potajno bore – društvene emancipacije, sekularizma, prozapadne politike… Rajnke se i tu podudara sa Martinovićem, jer se ona ”proslavila” kada je na jednoj privatnoj večeri nakon izbora 2020. godine saopštila da su se pribojavali “da će (tadašnji) predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izvesti tenkove na ulice nakon izbora 30. avgusta”.

Rajnke sa svojim duhovnikom Amfilohijem: Ljubav prema ”đedu” zbližila Džudi i Vladimira

Osim gore pomenutih afiniteta koji su zajednički za Martinovića i Rajnke, ovaj kontroverzni političko-diplomatski par, ima još jednu tačku podudaranja – reketaški koncern Vijesti, poznatiji kao ’’medijska mafija’’.

Portal Aktuelno već je pisao o vezama između reketaške hobotnice Vijesti, poznate kao ”medijski gang” i Martinovića, koja spinuje naše tekstove izostavljajući ga iz afera u kojima je on centralna figura. Takođe ga brane krijući se iza navodne brige za ekologiju i prava građana Rijeke Mušovića, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

Kada je u pitanju Rajnke, ona informacije o društveno-političkim zbivanjima u Crnoj Gori dobija direktno od sumnjivih paramedijskih i NVO krugova bliskih koncernu Vijesti, pa i ne čudi njena kleveta o ’’Đukanoviću i tenkovima’’. O tome opširnije možete čitati na OVOM LINKU.

Kada se sve ovo uzme u obzir, pitanje nije zašto je Martinović otišao u Njujork, već kako mu još ranije, na intervenciju američke ambasade i ’’srodne duše’’ Džudi, nije obzbijeđena posjeta SAD. I to ne Njujorku, nego direktno Vašingtonu!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Botkić
28.01.2024-13:26 13:26

Odličan tekst!

Zoran
28.01.2024-13:44 13:44

Valjda je svakome na ovoj planeti vise jasno da ambasada SAD i EU podrzavaju sluge okupatora (sami sebe nazivaju “oslobodijocima”, a ja bih dodao “od slobode”), a sve sa ciljem da Srbiji nadomjeste Kosovo poklanjajuci joj Crnu Goru. Zato , se nemamo na koga osloniti. Nego “u se i u svoje kljuse.”

Tara
28.01.2024-16:39 16:39
Reply to  Zoran

Nece im to uspjeti..Ova amerikanka treba da ide iz nase drzave CG..citavo vrijeme podrzava antidrzavnike-kriminalce..

Kotoranin
28.01.2024-14:37 14:37

Izgleda da ga Ivanović pažljivo sluša!

Nikola
28.01.2024-16:58 16:58

Spajićevog kadar za preporod

Boško Agram
29.01.2024-01:23 01:23

Džudi je seljančura iz Teksasa iz KKK porodice i priliči joj da đipa i podvriskuje u seljačkom kolu sa svetosavskim srbijanskim janjičarima sa DB značkama i guzicama izbušenim u štabu SNSa.