Subota, 24 Februara, 2024
Rubrika:

Martinovićeve malverzacije otvorile vrata Kolašina ”medijskom gangu”

S obzirom da je Martinović Kolašin, koji je do njegovog mandata bio opština koja bilježi investicioni bum, ostavio u katastrofalnom stanju u ambijentu malverzacija, korupcije i nepotizma, maltene je otvorio vrata sumnjivim reketaškim grupama i njihovim saradnicima iz sfere advokature i NVO sektora. Dok jedan krak ''medijskog ganga'' gura Martinovića, samim tim i aktuelnog predsjednika Opštine Bakića u krivično djelo vezano za osnježavanje i vodosnabdijevanje Skijališta 1450 i 1600, kao i Kolašina, drugi krak reketaške hobotnice brani Martinovića, krijući se iza navodne brige za ekologiju i prava građana Rijeke Mušovića

Kontroverzno lice iz Bara Kraljskih, Vladimir Martinović, u narodu poznatiji kao ”Balvan”, ”Šega” i od skoro ”Osvrtaj”, prije nešto manje od mjesec dana, neslavno je završio svoj mandat na čelu opštine Kolašin i bukvalno pobjegao u Podgoricu gdje sada obavlja funkciju ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Iako je Kolašincima obećavao brda i doline, za vrijeme svog kratkog mandata na mjestu prvog čovjeka Opštine, uspio je da od Kolašina napravi leglo koruptivnih radnji i malverzacija u koje je umiješao članove uže i šire familije.

Zima je ove godine stigla prije kalendarske, a Kolašin je dočekuje nikad nespremniji, sa nivoa lokalne uprave. Vještačko osnježavanje, odnosno miniranje projekta za koji je sve obezbijeđeno zbog, kako mnogi sumnjaju, lične koristi, razrovane ulice, urbanistički haos, naknade za komunalno opremanje najveće u državi, put prema Skijalištu u katastrofalnom stanju, brojne afere – sve ovo je iza sebe ostavio Martinović, o čemu Portal Aktuelno piše već neko vrijeme.

Ambijent za ”medijski gang”

S obzirom da je Martinović Kolašin, koji je do njegovog mandata bio opština koja bilježi investicioni bum, ostavio u katastrofalnom stanju u ambijentu malverzacija, korupcije i nepotizma, maltene je otvorio vrata sumnjivim reketaškim grupama i njihovim saradnicima iz sfere advokature i NVO sektora.

Pripadnici ”medijske mafije” i njihovi saradnici koji već godinama proganjaju Portal Aktuelno zbog istine: Miodrag Miško Perović, Željko Ivanović, novi šef Dragan Šolak, NVO pipak Mila Radulović, čovjek u izvršnoj vlasti Neđeljko Rudović i dopisnica specijlizovana za prijave Dragana Šćepanović

Portal Aktuneo pisao je više puta o reketaškom poduhvatu takozvanog koncerna Vijesti, poznatijeg kao ”medijska mafija”, ili ”medijski gang”, kada je u pitanju Kolašin. Nije tajna da je Martinović i prije nego je postao predsjednik Opštine bio u veoma dobrim odnosima sa ovim medijskim koncernom, te da je preko čuvene dopisnice Dragane Šćepanović proturao razne (dez)informacije, koje su mu koristile za skretanje pažnje sa sopstvenih malverzacija.

Stoga i ne čudi što su se, kako saznajemo, i eminentni članovi ”medijskog ganga” umiješali u korupcionaško-nepotističku predstavu koju je režirao Martinović.

Projekat ”krađa”

Kako saznaje Portal Aktuelno iz veoma dobro upućenih izvora, advokat M.K. (ime i prezime poznato redakciji) inače brat istaknutog člana televizijske ispostave ”medijskog ganga” koji je poznat po afinitetima prema određenoj materiji boje ”čistog” snijega sa Bjelasice, skovao je plan da preko Martinovića izvuče korist od investicionog buma u ovoj Opštini. M.K. je, kako saznajemo, to radio računajući na Martinovićev strah da advokat ne potegne veze i preko svog brata stavi bivšeg predsjednika Opštine, aktuelnog ministra na ‘crnu listu’ ”medijske mafije”.

Slučaj u koji je, između ostalog, ”medijski gang” indirektno preko advokata M.K. umiješao prste, je upravo onaj o kojem je Portal Aktuelno detaljno pisao, a vezan je za zakulisne radnje kojima je izmijenjeno idejno rješenje za vještačko osnježavanje Ski centara Kolašin 1450 i 1600 i vodosnabdijevanje grada.

Podsjetimo, idejno rješenje koje je uradio Kolašin 1450, na osnovu usvojenih urbanističko-tehničkih uslova, predviđalo je 110 litara u sekundi za Kolašin, 30 litara u sekundi za oba naselja Kolašin 1450 i 1600 i to kad se izgrade u punom kapacitetu, znači za par godina, kao i 60 litara u sekundi za vještačko osnježavanje. Međutim, projektant mijenja predložena rješenja, na precizan zahtjev investitora Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Kolašin, i povećava količine vode na preko 400 litara u sekundi, što nije u skladu ni sa idejnim rješenjem Ski rizorta Kolašin 1450, ali ni sa važećim urbanističko-tehničkim uslovima.

Ministar mješovitog ”osvrtaja”, prvi ”balvan” śevera i najoštrija ”šega” iz Bara Kraljskih, Vladimir Martinović uveo ”medijsku mafiju” u Kolašin: Vještačko osnježavanje, odnosno miniranje projekta za koji je sve obezbijeđeno zbog, kako mnogi sumnjaju, lične koristi, nije jedini grijeh Martinovića. Razrovane ulice, urbanistički haos, naknade za komunalno opremanje najveće u državi, put prema Skijalištu u katastrofalnom stanju, sve to ove sezone čeka turiste

”Advokat M.K. uz pomoć brata, kao medijske batine, predlaže Martinoviću da izvođač koji je pobijedio na tenderu za vodovod sa velikim cijevima i velikim pumpama predviđenim za preko 400 l/s može bez bilo kakvih zakonskih posljedica da počne radove, ali samo ako smanji broj pumpi. Iako bi to predstavljalo krivično djelo da izvođač izvodi po drugom projektu, a ne po onom na kome je pobijedio na tenderu. Jasno je da advokat M.K. tumači zakon kako odgovara Martinoviću i da je ova grupa koju predvode M.K. i njegov brat osmislila čitav projekat krađe”, rekao je naš sagovornik.

Martinović u strahu

Kako kažu naši izvori, razumljiv je strah Martinovića jer je ”do grla u aferama”, ali je takođe znao da ga ”medijski gang” neće dirati ako sluša, jer je poznato da koncern Vijesti ”žmuri” na afere njima podobnih i poslušnih političara, biznismena i generalno javnih djelatnika. Stoga je advokatu M.K. bilo omogućeno da prisustvuje sastancima sa investitorima, a kako su kazali naši izvori, Martinović ga je gledao kao u boga i prihvatao sve njegove ”sugestije”.

”Jedan od investitora je angažovao advokata M.K. da bi tako u Kolašinu lakše dobijao sve saglasnosti koje izdaje Opština. To je poseban vid korupcije, medijskim uticajem na korumpiranog činovnika Martinovića preko brata M.K. koji je istaknuti član ‘medijske mafije’ odnosno koncerna Vijesti. Stoga i nije začuđujuće što je upravo investitor, koji je angažovao advokata M.K. u Kolašinu dobio vodovodnu i ekološku saglasnost da gradi na obali Tare bez ikakvih problema”, rekli su naši izvori.

Što je zbližilo Martinovića i ”medijski gang”?

Za razliku od onih koje zastupa M.K. drugi investitori nijesu prolazili tako dobro.

”Drugom investitoru kojeg ne zastupa M.K. i koji je takođe želio da gradi na obali Tare, Martinović je na toj lokaciji, preko svojih predstavnika u Opštini i opštinskih firmi, misteriozno pronašao navodno stanište vidri! Kako su utvrdili Martinović i njegovi poltroni iz kolašinske administracije, gradnja na toj lokaciji nije dozvoljena jer navodno treba da prođe godinu dana u posmatranju tog staništa”, naveo je naš izvor.

Nažalost, kako napominju, čak ni ”medijski gang” i njihovi saradnici neće više imati posla u Kolašinu pošto je Martinović podizanjem komunalne takse proćerao sve investitore.

”Stoga bi na silu da izgrade i vodovod sa sve ogromnim cijevima, iako se radi o koruptinvom poslu ignorišući sve zahtjeve građana Mušovica Rijeke i ignorišući krivični zakon. Sada Martinović vrši pritisak na novog predsjednika Opštine, njegovog poslušnika, Petka Bakića da preuzme svu odgovornost na sebe i izvrši pritisak na izvođača i državu kao investitora da promjeni prvobitni plan koji je dobio na tenderu, ignorišući zakon i stavove građana Mušovica Rijeke koji se u ovom slučaju podudaraju. Da li je Petko toliko naivan pokazaće vrijeme”, rekli su naši izvori.

Petko Bakić: Da li će nastradati zbog lojalnosti prema Martinoviću?

Kako saznaje Portal Aktuelno, Bakić za sada samo u ovom slučaju pokušava usmenim naređenjima da vrši pritisak. Ipak, kako saznajemo, Martinovićevo naređenje Bakić vjerovatno neće potpisati, jer je svjestan da bi time sebi rezervisao kartu za Spuž.

Spašavanje Martinovića preko javne rasprave

Dok jedan krak ”medijskog ganga” gura Martinovića, samim tim i aktuelnog predsjednika Opštine Bakića u krivično djelo vezano za osnježavanje i vodosnabdijevanje Skijališta 1450 i 1600, kao i Kolašina, drugi krak reketaške hobotnice brani Martinovića, krijući se iza navodne brige za ekologiju i prava građana Rijeke Mušovića.

S obzirom da je dopisnica Dragana Šćepanović nemoćna da pomogne Martinoviću, koji tone u živo blato afera, centrala u Podgorici poslala je ”specijalku” Jelenu Jovanović – na nedavni sastanak povodom projekta za vještačko osnježavanje i vodosnabdijevanje ski centara Kolašin 1450 i 1600  u Velikoj Sali Kulturnog centra Kolašin. Sastanku su prisustvovali mještani Rijeke Mušovića i prvi čovjek Kolašina Petko Bakić.

Jelena Jovanović: Udarna pesnica ”medijskog ganga” pozanta po potpisivanju najgnusnijih tektova u kojima fabrikuje nepostojeći crnogorski nacionalizam i lažima targetira građanske aktiviste kao ekstremiste, po specijalnom zadatku upućena u Kolašin

Jovanović koja je poznata po potpisivanju najgnusnijih tektova u kojima fabrikuje nepostojeći crnogorski nacionalizam i lažima targetira građanske aktiviste kao ekstremiste, bila je na sastanku kao ”ekološki aktivista”, sa predstavnikom jedne NVO, koja, kako se sumnja, po nalogu pojedinih stranih ambasada radi na sabotiranju razvoja ski-turizma u Kolašinu, da ne bi bio konkurentan u regionu i Evropi.

Jovanović se isticala po, kako su kazali oni koji su prisustvovali, ”drskom, osionom i bahatom” ponašanju na sastanku.

”Po svemu sudeći, Martinović u ovom slučaju šalje svoje saradnike iz Vijesti i pridruženih NVO sada kada je ‘potrošio’ dopisnicu iz Kolašina. Jasno je da su Jovanovićka i predstavnik NVO došli na sastanak sa izgovorom da navodno ‘pomognu građanima Mušovića Rijeke’. U stvari, oni su provokatori i cilj im je da pomognu Martinoviću, da ne napravi krivično djelo, kada je u pitanju rijeka Ljevaja i sistem  vodosnabdijevanja, tako što će srušiti projekat, da Ski centri 1450 i 1600 i Kolašin ne dobiju vodu i vještačko osnježavanje”, rekli  naši izvori.

Međutim, kako ističu naši izvori, ”ekološki aktivisti” i Jovanovićka, da bi spasili Martinovića, manipulišu građanima Rijeke Mušovića i nagovaraju ih da sebi nanesu veliku štetu, jer ako ostanu bez puta i bez vještačkog osnježavanja nemaju razvojnu budućnosti, o čemu će Portal Aktuelno detaljno pisati.

U.P.A.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
29.11.2023-15:32 15:32

Dragana Šćepanović profesionalno izvještava sa područija opštine Kolašin.Njeni članci se pojavljuju dosta često ,tako da smo odlično informisani.