Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

”Puna podrška” SAD i EU nepotizmu i korupciji

S obzirom da su i Rajnke i Popa podržali kontroverznog Martinovića opterećenog aferama, o kojima Portal Aktuelno piše već mjesecima, pitanje je da li su vrijednosti koje EU i SAD zastupaju – korupcija, nepotizam i zakulisne političke radnje. Ako su to te vrijednosti koje Zapad zastupa, onda su čelnice najznačajnih ambasada, po svemu sudeći, Martinoviću željele da odaju priznanje za zavidan doprinos ''ispunjavanju evropske agende''

Piše: Balša Knežević

Vladimir Martinović, kontroverzno lice iz Bara Kraljskih, koji obavlja funkciju ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, u svom kratkom mandatu u Spajićevoj Vladi nije se istakao apsolutno nikakvim konkretnim učinkom.

Osim protokolarnih sastanaka i promocije po Instagramu, Martinović nije učinio ništa kao ministar, a jedino po čemu je poznat su brojne afera i sumnjive radnje o kojima Portal Aktuelno piše već mjesecima.

Zimska turistička sezona je počela, a kontroverzni Martinović nije obišao ni jedno od skijališta u Crnoj Gori. Pored toga izostao je i sa proslave turističke nove godine, što je jedan od najvažnijih događaja u kalendaru kada je u pitanju njegov resor, izbjegava gostovanja u medijima gdje bi bio primoran da govori o aferama i bježi od rješavanja konkretnih problema u njegovom resoru.

Martinović je ipak stigao da prošeta do Dubaija, već je zakazao i put u Njujork za 27. i 28 januar, pa je prosto začuđujuće kako ova kontrvoverzna figura može da predstavlja Crnu Goru u Americi, a da to nikome ne smeta, kako sa crnogorske, tako i sa američke strane.

Zapadna podrška Martinovićevim aferema

Podsjetimo, Martinović je u centru nekoliko korupcionaških i nepotističkih afera koje je otvorio Portal Aktuelno. Tu se prije svega izdvajaju kontroverze oko projekta vodosnabdijevanja i osnježavanja Kolašina i ski centara Kolašin 1450 i 1600, nelegalna sječa šuma, zapošljavanje članova familije u državnim preduzećima, zatim problematična restauracija Spomen doma u Kolašinu i sumnjivo zaključivanje 68 pojedinačnih ugovora bez tendera za sanaciju seoskih puteva.

Vladimir Martinović sa ambasadorkom EU u Crnoj Gori, Kristinom Oanom Popom: ”Jesam Kristina života mi, zaposlio sam čitavu rodbinu u najbolja državna preduzeća, to je potvrda da radim na ispunjavanju evropske agende”

Iako se Martinović, umjesto po konkretnim rezultatima u okviru svog resora, ističe po korupcionaškim aferama i kontroverzama, to ne sprječava SAD i EU da mu pružaju punu podršku!

Martinović se prošle sedmice sastao sa ambasadorkom Evropske unije u Crnoj Gori, Oanom Kristinom Popom koja je poručila da ”Ministarstvo ima punu podršku u pogledu rada na zatvaranju Poglavlja 27”.

Ali Popa nije jedina zapadna ambasadorka koja daje podršku Martinoviću.

Kontroverzni ministar se sredinom decembra prošle godine sastao i sa amabasadorkom SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Tada je poručeno da će ”Sjedinjene Američke Države i Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera nastaviti da sarađuju u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU)”.

S obzirom da su i Rajnke i Popa podržali kontroverznog Martinovića opterećenog aferama, o kojima Portal Aktuelno piše već mjesecima, pitanje je da li su vrijednosti koje EU i SAD zastupaju – korupcija, nepotizam i zakulisne političke radnje. Ako su to te vrijednosti koje Zapad zastupa, onda su čelnice najznačajnih ambasada, po svemu sudeći, Martinoviću željele da odaju priznanje za zavidan doprinos ”ispunjavanju evropske agende”.

Ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke i Vladimir Martinović: ”I što kažeš moj Vlado, sam si istovario 20 kubika balvana! Pa to nema ni u Ajovu”

Konitinuitet podrške kontroverznim političarima

Podrška koju zapadne ambasade daju Martinoviću je, u stvari, samo kontinuitet djelovanja EU i SAD na afirmaciji korumpiranih kadrova iz političkog korpusa koji teži destabilizaciji čitavog regiona. Najbolji primjer je ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil, koji se pretvorio u potrčka srpskog autokrate Aleksandra Vučića.

Osim toga, zapadne zemlje u Crnu Goru uporno šalju petorazredni kadar koji se baš najbolje ne razumije u posljedice koje njihova kratkovida politika može da ima u regionu.

Kako smo već pisali, ambasadorka SAD Rajnke je veliki poklonik lika i djela pokojnog šefa crnogorske filijale svetosavske sekte (SS), poznate i pod akronimom SPC, Amfilohija Radovića sa kojim je voljela da ispija kafe. Rajnke se ”proslavila” kada je na jednoj privatnoj večeri nakon izbora 2020. godine saopštila da su se pribojavali “da će (tadašnji) predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izvesti tenkove na ulice nakon izbora 30. avgusta”.

Rajnke prima blagoslov od svog omiljenog duhovnika đeda Radovića

To je bilo i očekivano s obzirom da informacije o društveno-političkim zbivanjima u Crnoj Gori Rajnke dobija direktno od sumnjivih paramedijskih i NVO krugova. O tome opširnije možete čitati na OVOM LINKU.

Popine diplomatske brljotine

Što se tiče Kristine Oane Pope, podrška kontroverznom Martinoviću je samo još jedna diplomatska brljotina ambasadorke EU u Crnoj Gori.

Popa se nedavno našla u žiži javnosti kada je opušteno sjeđela u kabinetu profesionalnog Srbina, četničkog vojvode Andrije Mandića ispod srpske trobojke. I to joj ni malo nije smetalo.

To i ne čudi s obzirom da je ova Rumunka u našu zemlju došla nakon intenzivnog višegodišnjeg svetosavskog ideološko-propagandnog brifovanja u Srbiji, zemlji koja je pod autokratom Vučićem postala sinonim kako za regionalnu destabilizaciju, tako i za korupciju i kriminal.

Kristina Oana Popa: Trobojka joj ”lepo” stoji

Prije nego je došla na mjesto šefice delegacije EU, Popa je bila ambasadorka Rumunije u Srbiji, gdje je, kako se čini, prošla temeljan tretman indoktrinacije od strane specijalaca srpske ratnohuškačke propagande.

Ako sve navedeno uzmemo u obzir, podrška koju kontroverzni Martinović dobija od ambasada SAD i EU, ne treba da predstavlja nikakav kuriozitet. Njihovo ponašanje najbolje bi moglo da se opiše pozivanjem na naslov romana Eriha Marije RemarkaNa zapadu ništa novo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
23.01.2024-10:04 10:04

Ovo je teska sramota za EU..a i za Ameriku..Gospodja Popa podrzava antidrzavnike..pod tudjom zastavom Srbije..korupciju..kao i u ovom slucaju Martinovica..a gospodja Rajnke..podrzava SS popove-cetnistvo..i antidrzavnike..cak se ismijavala prvom..i najsluznijem covjeku drzave CG…Ovo je stvarno za svaku Osudu….Mi Crnogorci..i svi koji vole nasu drzavu..moramo se okupiti..da ozbilno razgovaramo..jer nam ovakvo ponasanje..moze izazvati..da nas na ulice i ubijaju…Mi ne trebamo ovakve antidrzavne amasadore..koji podrzavaju korupciju-cetnistvo..i sve organizacije..na celo Mansa..koju CG ocrni–lazima i mrznjom..cak i djeca politicara goni..i kriminalizuje..Stvarno nemam rijeci…

Cetinje
23.01.2024-11:01 11:01

Podržavaju ovo prase Martinovića zato što nijesu bolje od njega poznate Svetosavke,inače Popa dolazi iz “najdemokratskije”lopovske države članice EU Rumunije dje je primat prostitucija,lopovluk i sve što ne valja

dragan
23.01.2024-15:04 15:04

Svaka Vam cast Gospodine. Respekt.