Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović sjutra sa ministrima u posjeti Pljevljima

Planirano je da prečišćivači u Pljevlja stižu sukcesivno, a prvenstvo će imati zdravstvene i obrazovne institucije, poput škola i vrtića, a zatim javne ustanove i domaćinstva

Kontroverzni predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović, zajedno sa ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Anom Novaković – Đurović i ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem posjetiće sjutra Pljevlja povodom alarmantne situacije sa zagađenjem vazduha u tom gradu, saopšteno je iz Vlade.

“U Opštu bolnicu sjutra će stići prvi prečišćivači vazduha nakon što je na jutrošnjem sastanku premijera dr Dritana Abazovića, ministarke Ane Novaković-Đurović i direktora Agencije za zaštitu životne sredine Milana Gazdića dogovoren niz urgentnih i dugoročnih mjera.

Planirano je da prečišćivači u Pljevlja stižu sukcesivno, a prvenstvo će imati zdravstvene i obrazovne institucije, poput škola i vrtića, a zatim javne ustanove i domaćinstva.

Obezbjeđivanje prečišćivača vazduha nastaviće se i za druge gradove koji ovih dana imaju problema sa velikim zagađenjem vazduha”, navode u saopštenju.

Takođe, predsjednik Vlade i ministri u Pljevljima će, kako dodaju, sjutra održati sastanak sa predstavnicina Elektroprivrede Crne Gore, Rudnika uglja Pljevlja, Agencije za zaštitu životne sredine i ekoaktivistima u vezi aktuelne teme velikog zagađenja vazduha u tom gradu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve