Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Nema nikakvih restrikcija u vezi sa aktivnostima Vlade

Jako cijenimo mišljenje Venecijanske komisije po svim pitanjima, kazao je Abazović

Jako cijenimo mišljenje Venecijanske komisije (VK) po svim pitanjima, ali smo naglasili da je u tom mišljenju VK prva  osnovna stavka deblokada Ustavnog suda, rekao je kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović na sastanku u sjedištu Savjeta Evrope u Strazburu.

Istakao je da “nema restrikcija vezano za bilo kakve diplomatske aktivnosti koje Vlada radi”.

“Bilo je riječi o Venecijanskoj komisiji, kao dijela ukupnog sistema koji pomaže u poboljšanju prava u Crnoj Gori i stvaranju pravne države… Crna Gora nema nikakav negativan odnos prema bilo kojoj međunarodnoj istituciji. Vrlo cijenimo ono što je ukupan doprinos njihov  u transformaciji društva”, rekao je Abazović.

Jako cijenimo mišljenje Venecijanske komisije po svim pitanjima, kazao je Abazović.

“Ali smo naglasili da je u tom mišljenju VK prva osnovna stavka deblokada Ustavnog suda. Ukoliko deblokiramo Ustavni sud, oni ne bi uopšte ni slali mišljenje, jer bi naš Ustavni sud odlučivao o tome je li neki pravni akt usaglašen sa našim zakonodavstvom  ili nije”, rekao je Abazović.

“Cilj je da dođe do reforme i provjetravanja sudskog sistema”

Prema njegovim riječima, građani Crne Gore “čini mi se više vjeruju sudu u Strazburu nego domaćim sudovima”.

“Takvu percepciju treba da mijenjamo. Građani zaslužuju da pravdu ostvaruju u svojoj matičnoj državi. Kao što smo krenuli sa reformama u tužilačkoj organizaciji, vjerujem da smo na dobrom utu da u periodu pred nama zajednički uradimo sve da dođe do reforme i provjetravanja sudskog sistema. To je cilj”, poručio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
14.12.2022-17:00 17:00

…zajebancija –kolko cijeni vidimo -radi suprotno po svome…to mu dodje kao oko tkzv TU dajte primjedbe ,postujem primjedbe NVO sektora ali mi cemo po svojeme ,nista necemo da mijenjamo ni zarez ni tacku…/moramo da slusamo BG i njihove ,obecali smo dobrovoljnu okupaciju CG…/