Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Moramo praviti pozitivan pritisak na institucije, neki ljudi me pominju ali nemam veze sa njima

Dodaje da njemu ne treba Europol da bi identifikovao neke ljude

Premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost da on ne vrši pritisak na institucije, već da je razlog sazivanja sjednice namjera da se svi članovi obavijeste o saznanjima.

-Mi moramo praviti pozitivan pritisak na institucije, da daju odgovore građanima- naveo je Abazović odgovarajući na pitanje novinara.

Komentarišući objave pojedinih medija o skaj prepiskama u kojima se on pominje, Abazović kaže da vjeruje “medijima koji se legalno finansiraju”.

-Bilo ko može da me pominje u bilo kom kontekstu a ja sam tim ljudima nemam veze- istakao je.

Dodaje da njemu ne treba Europol da bi identifikovao neke ljude.

-Jedno lice koje je dominantno u prepiskama Skaj, predmet je obrada tužilaštva, ostaje da vidimo nastavak, jer mislim da je ovo vrh ledenog brijega. Sad koliko će trebati, to je pitanje za tužilaštvo. Mislim da je važno bilo da u ovom sastavu vijeća porazgovaramo o svemu- rekao je Abazović.

Dodaje da skaj prepisku smatra validnim dokazom.

-Imamo međunarodnu pravnu praksu i presude koje se baziraju na tome- kazao je.

Komentarišući ograničen pristup SDT-a raznim podacima, kaže da je to softverska stvar.

-Svugdje ima problema i za osobe i za tehnike i za opremu, to su naslijeđeni problemi. Mi smo jednom insistirali da oni imaju pristup svemu, ali nismo krivi što nemaju pristup bazi podataka. Ja se nadam da će se SDT i SPO uvezati dodatno i tehnički opremiti nakon što se presele u prostorije stare vlade- ističe Abazović.

Dodaje da SDT nikad nije imao veću podršku, a kao spin ocjenjuje informacije da tužilaštvo nema pristup nekim podacima.

Abazović kaže da se borba protiv njega ne zasniva na činjenicama, i da ne fingira stvari koje su se dogodile prije 30. avgusta.

-Ne znam kako neko misli da tom pričom nekog ubjedi. Stojim na raspolaganju državnim organima. Ako nešto bude spremni smo da odgovaramo, ako ne onda neko mora odgovarati za lažno prijavljivanje- ističe Abazović.

Rekao je i da će svi koje je targetirao u vezi sa kriminalom, prije ili kasnije odgovarati.

Koga god sam doveo u vezu sa kriminalom, samo zapamtite ime i prezime, niko nije bez neke pomenut, svi će se procesuirati prije ili kasnije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve