Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

MILATOVIĆ SA BLINKEROM: Nema otvorenih pitanja, za izlovljavanje ribe u Skadarskom jezeru potrebna saglasnost Opštine Zeta

Milatović je naglasio da će za izlovljavanje ribe u Skadarskom jezeru morati da dobije saglasnost Opštine Zeta, i njenog nezvaničnog princa Milana Kneževića, jer je to jezero za svakog poštenog Zećanina svojevrsna svetinja kojoj se počast odaje redovnim ritualima izlovljavanja krapa dinamiDom i agregatom

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, predvodio je jednu od dvije crnogorske delegacije koje su učestvovale na Generalnoj debati 78. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku.

Drugu delegaciju je predvodio sveprisutni Dritan Abazović, veleizdajnk i potrčko Beograda u beskonačnom tehničkom premijerskom mandatu, koji se na put uvalio, čini se, samo da bi u Njujorku nervirao ”malog Moma”, kako od milošte zovu crnogorskog predsjednika u okvirima ”srpskog sveta”.

Milatović je u Njujorku imao veoma ispunjenu agendu – govorio je na Generalnoj debati 78. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, imao je niz bilateralnih sastanaka, razgovarao je sa dijasporom…

Čak je stigao da dobije fotografiju za lijepu uspomenu koju svjetski lideri imaju prilike da odrade sa američkim predsjednikom tokom poluminutnog sastanka sa njim i njegovom suprugom.

Ipak, susret koji se izdvaja u posjeti Milatovića Njujorku je onaj koji je crnogorski predsjednik imao sa premijerom Otjelotvorene metafizičke države profesionalnog i sportskog ribolova (OMDPSR) Blinkerom.

Kako su za Portal Aktuelno MEGAEKSKLUZIVNO saopštili izvori bliski kabinetu premijera OMDPSR Blinkera, sastanak dvojice lidera je protekao u veoma prijateljskoj i prijatnoj atmosferi međusobnog uvažavanja.

Lideri Milatović i Blinker su konstatovali da između Crne Gore i OMDPSR nema otvorenih pitanja, kao i ”da ne postoje prepreke za dalje jačanje bilateralne saradnje dvije zemlje”.

Milatović i Dritan nakon što su od Vučića dobili po blinker od pozadi

”Predsjednik Milatović kazao je premijeru Blinkeru da mu je veliko zadovoljstvo što ima priliku da razgovara o produbljivanju saradnje između dvije zemlje. Milatović je naglasio veliki vodeni potencijal Crne Gore, njenih rijeka i jezera, koji bi turisti iz OMDPSR mogli da iskoriste za rekretaivne svrhe”, kazali su izvori Portala Aktuelno dobro upućeni u detalje razgovora dvojice lidera.

Milatović i Blinker su takođe ozbiljno razgovarali o saradnji koja bi mogla da se realizuje i na privrednom planu.

”Premijer Blinker je predsjedniku Milatoviću prenio veliko interesovanje njegove države i stanovništva za ribljim potencijalima koje ima Crne Gora, a najveću zainteresovanost je izrazio kada je u pitanju izlovljavanje ribe u Skadarskom jezeru”, rekli su naši izvori.

Milatović je pokazao otvorenost i razumijevanje za taj predlog premijera Blinkera, ali je takođe naglasio da će za izlovljavanje ribe u Skadarskom jezeru morati da dobije saglasnost Opštine Zeta, i njenog nezvaničnog princa, poete Milana Kneževića, jer je to jezero za svakog poštenog Zećanina svojevrsna svetinja kojoj se počast odaje redovnim ritualima izlovljavanja krapa dinamiDom i agregatom.

Jakov i ”Prva dama” Milatović na zejedničkoj fotografiji sa premijerom Blinkerom i njegovom suprugom koji su se odlučili za elegantni zeleni sako i haljinu u istom tonu

Kako saznaje Portal Aktuelno iz izvora bliskih Nebeskoj Srbiji, svim blinkerima iz OMDPSR biće dozvoljeno da izlovljavaju krapa iz Skadarskog jezera ukoliko uzmu privremeno srpsko državljanstvo i za te svrhe kao mamac koriste isključivo ”zecki kukuruz” ili ”srBsku gljistRu” iskopanu na svetom mojnovićkom srBskom zemljištu.

Susret dva zvaničnika završen je zajedničkim fotografisanjem predsjednika Milatovića i ”Prve dame” Milatović sa premijerom Blinkerom i njegovom suprugom Blinkerkom.

U.P.A.

*Napomena: Tekst je satiričnog karaktera i nema za cilj širenje lažnih informacija, već samo predstavlja nadrealistički osvrt na devijantna društveno-politička zbivanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve