Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić sa vodećim svjetskim inovatorima: Zajednički ćemo Crnu Goru učiniti pravom platformom za sjajne projekte

Oblasti o kojima se govorilo na radionici vezane su za kripto/web3, vještačku inteligenciju, zdravlje, biotehnologiju, umjetnost i kulturu

Predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić učestvovao je danas u Podgorici na radionici sa vodećim svjetskim inovatorima koji su stanovnici Zuzalua – jedinstvenog pop-up grada u blizini Tivta, čiji je suosnivač Vitalik Buterin, jedan od najuticajnijih tehnoloških lidera današnjice, tvorac Ethereum blokčejna, vizionar jedne od revolucionarnijih novih tehnologija koje pokreću Web 3.0.

Oblasti o kojima se govorilo na ovoj radionici vezane su za kripto/web3, vještačku inteligenciju, zdravlje, biotehnologiju, umjetnost i kulturu.

“Crna Gora će biti magnet za najbolje vizije, ideje i inicijative na svijetu! Zajednički ćemo našu državu učiniti pravom “platformom” za sjajne projekte i genijalne, preduzimljive ljude“ poručio je Spajić.

Pored predsjednika PES-a, u okviru radionice studentima su se obratili i Gary Sheng, koji je radio u Google-u kao softverski inženjer i su-osnivač je ogranizacije koja obučava građanske inovatore generacije Z, a trenutno je fokusiran na podršku Gitcoin-u (web3) i nalazi se na Forbsovoj listi 30 under 30 za 2021. godinu.

Među govornicima bili su i Tomiwa Ademidun – osnivač obrazovne platforme Atila.ca koja povezuje studente sa mentorima i dostupnim stipendijama, kao i Veronica Schrenk, koja je konsultantkinja za globalno obrazovanje i mentor ambicioznim i preduzetnički nastrojenim studentima iz cijelog svijeta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve