Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

SLUGA SPAJIĆ OPET NIJE DOBAR Vučić: Odvratna igra i perfidni trik Crne Gore sa amandmanima

Srpski autokrata nastavlja da pljuje Spajića i Vladu Crne Gore iako mu se oni dodvoravaju na svaki mogući način i maltene izvinjavaju za svaku odluku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da mu je “odvratna igra” sa crnogorskim amandmanima na Prijedlog rezolucije UN o genocidu u Srebrenici.

“Nije to prvi put. Crna Gora je priznala i nezavisno Kosovo. Odluka je Crna Gora kako će glasati. Umjerena doza moje agresivnosti je što sam rekao da se ne miješam u unutrašnje stvari Crne Gore i da je njena odluka kako će glasati, za razliku od mnogih, ne predsjednika, već ambasadora koji ne bi smjeli da se miješaju, a to rade brutalno i otvoreno”, rekao je Vučić za TV Pink.

Reakcija Vučića dolazi nakon što je crnogorski premijer Milojko Spajić juče saopštio da je veliki uspjeh crnogorske diplomatije što su Ujedinjene nacije prihvatile dva amandmana Vlade na tekst Rezolucije o Srebrenici, ali očito da ni taj akt “poniznosti” izvršne vlasti u Crnoj Gori nije po mjeri srpskog dikatora.

Vučić tvrdi da poštuje i međunarodno pravo i susjede Srbije.

“Za mene je bila odvratna igra oko amandmana i cijela istina sa kim su oni pregovarani. Riječ je o prljavoj igri koja je trebalo Srbiji da zapuši usta, a u stvari je samo perfidni trik”, ocijenio je Vučić.

On je istakao da amandmani nijesu dogovarani sa Srbijom.

“Crna Gora je podnijela amandmane, neko lupetanje oko jedinstva različitosti, koji su uglavnom prihvaćeni. Što to radite kad individualnu krivičnu odgovornost imamo, kakvu to drugu odgovornost želite da nametnete? Neka oni rade svoj posao, a najjadnije što kažu da se mi iživljamo na nekom”, dodao je Vučić, poručujući da će u četvrtak znati ko su Srbiji prijatelji u svijetu, a ko samo partneri.

To je, kako je rekao, neko radio da bi mogao da opere sopstvenu savjest.

“To je svakome jasno. Neka oni rade svoj posao, a najjadnije to što kažu da se mi iživljamo na nekom. Pogledajte tu dozu bezobzirnosti njihovih medija, nije Srtbija priznala nezavisnost Pljevalja, Herceg Novog, Rožaja, Plava i Gusinja – nekih 13,5 odsto teritorije Crne Gore. Nije Srbija narušila teritorijni integritet Crne Gore i povelju UN, već Crna Gora Srbiji. Nije Srbija donijela rezoluciju o tome kako je Crna Gora učestvovala u agresiji na Dubrovnik, već Crna Gora donosi rezoluciji u genocidu koji su počinili Srbi”, dodao je Vučić.

On je kazao da će se u četvrtak veče znati ko su Srbiji prijatelji u svijetu, a svi ostali će, kako je rekao, biti partneri.

“Svi oni koji ne glasaju, uzdržani su, ili protiv su naši prijatelji i njihove zastave ćemo da slavimo i da njegujemo prijateljstvo. Sa svima ostalima ćemo da imamo korektne odnose”, poručio je Vučić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
19.05.2024-11:15 11:15

…pljuje ga nije zadovoljan/to su trikovi/kako u UN nebi glasao i da zadovolji apsolutistu BG /a i PG vlasti ,komandant/…
Nasi bez stida i srama -užas !

Ivan
19.05.2024-12:45 12:45

Najjadnije je sto si TI izdao srpski narod na kosovu i sto si ga TI raselio, a pricas o Crnoj Gori i svetskim problemima. G-din Muslija je najveci lazov i prevarant, a ko laze taj i krade..

Labud
19.05.2024-19:48 19:48

Pa makanjo Vućiću mogu ti se sad ‘pohvalit’ jer sam odustao da te smaknem neđe po Srbiji-izrešetam ili u lagum dignem.Mislio sam te poslat tamo đe je mjesto svakom otrcanom vođi otrcana imena Srba i srpstva Srbije.Ali sam odustao jer nema rođene braće a da se neki nije prodao tebe da te služi a ostalu rođenu braću bruči.A odustao sam jer je još viša bruka da mi Crnogorci jedan drugom ubijamo rođenu braću i da činimo višu bruku i da nam se otrcovi otrcana srpstva Srbije smiju-poput 1918g.Muka me i danas fata kad se vrnem u 1918-đe nam se otrcovi… Pročitaj više »