Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

SKIJALIŠTA CRNE GORE NASTAVALJAJU SA SUMNJIVIM PONUDAMA: Jeftini ski pasovi bez kontrole

Ova tri poteza - prodaja promotivnih sezonskih ski pasova kojima omogućavaju pojedinicima iz Kolašina da ih u jeku sezone preprodaju i po cijeni tri puta manjoj od cijene dnevnog ski pasa, jeftini ski pas za članove sportskih klubova i besplatano skijanje tri dana zaredom vlasnicima sezonskih ski pasova na Jahorini i Kopaoniku i to u špicu sezone, nanose očiglednu štetu Skijalištu Kolašin i predstavljaju svojevrsnu pljačku u organizaciji Skijališta Crne Gore

Štetne odluke uprave Skijališta Crne Gore samo se gomilaju-uz promotivne sezonske ski pasove koji otvaraju prostor za manipulacije, ovo preduzeće „obogatilo“ je svoju ponudu i posebnim povoljnostima za članove sportskih klubova- sezonski ski pasovi od 140 eura. Sada se pojedinci učlanjuju u razne klubove ne bi li došli do jeftinog ski pasa jer, po informacijama Portala Aktuelno, ne postoje jasni uslovi ni mogućnost kontrole za kupovinu ovog jeftinog ski pasa, ali je prostor za manipulacije veliki.

Naime, kako je Portal Aktuelno već pisao, Skijališta Crne Gore promotivni sezonski ski pas, kao i ski pasove za članove sportskih klubova prodaju bez slike i bilo kakve mogućnosti identifikacije koja bi potvrdila da ove ski pasove zaista koristi onaj ko ga je kupio. Naravno da se dnevni ski pas prodaje bez slike, ali promotivni sezonski ski pasovi se prodaju uz sliku, upravo da bi se izbjegle manipulacije.  Skijališta Crne Gore odbijaju da sezonske ski pasove izdaju sa slikom i obezbijede opremu koja identifikuje kada ski pas koristi druga osoba. Za razliku od Skijališta Crne Gore, Ski centar Kolašin 1450 je u procesu nabavke te opreme koja će biti spremna do početka sezone.

Upravo zbog nemogućnosti da se utvrdi ko koristi promotivne sezonske ski pasove, kao i ove za članove sportskih klubova, prostor za mahinacije je veliki.  Tako ove sezonske ski pasove kupuju vlasnici apartmana i privatnog smještaja u Kolašinu pa ga preprodaju uz izdavanje soba i do tri puta jefitinije od cijene dnevnog ski pasa. Poznato je da neki od čelnih ljudi iz redova Demokrata u Skijalištima, ali i u Opštini Kolašin, imaju hotele u ovom gradu i, uz “dogovor” sa ostalim vlasnicima privatnog smještaja, imaju višestruke koristi od prodaje promotivnih ski pasova, kojima upotpunjavaju svoju turističku ponudu kroz ovu očiglednu prevaru od koje gubitke imaju Skijališta Crne Gore i država.

Vladimir Martinović i Đuro Milošević: Kadrovi Demokrata koji su učinili sve što je u njihovoj moći da suzbiju svaki vid razvoja u Opštini Kolašin, ali su pri tom odradili odličan posao u zadovoljavanju sopstvenih interesa kroz hotelijersku djelatnost, razne malverzacije i nepotističke poduhvate

Portal Aktuelno je pisao da izvršni direktor Skijališta Crne Gore Đuro Milošević ima apartamane u Kolašinu, ali i da se vjeruje da je ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović, dojučerašnji predsjednik Opštine, stvarni vlasnik hotela u ovom gradu koji se vodi na njegovog rođaka.

Očigledno je da promotivni sezonski ski pas, kojeg Skijališta Crne Gore prodaju mimo dogovora sa Ski centrom Kolašin 1450, iako se deklarativno zalažu za jedinstveni ski pas, služi za lične interese pojedincima u Skijalištima Crne Gore i Kolašinu. To je sistem bez bilo kakve kontrole, koji kadar Demokrata u ovom preduzeću gura rukovodioc sektora tehničkih poslova i razvoja Skijališta Crne Gore Predrag Milanović i sa njim blisko povezan Dejan Ljevnaić, bivši direktor JP „Skijališta Srbije”, koji trenutno obavlja funkciju direktora Olimpijskog centra Jahorina.

GLAVNI STRATEG U PODUHVATU KRAĐE DRŽAVE, PREDRAG MILANOVIĆ: Došao iz Srbije da uči domaće uhljebe kako najbolje malverzacijama izvući ličnu korist. Doveden od strane bivše vlasti, ali je zahvaljujući kameleonskim sposobnostima preživio i posljednje dvije vlade, a da li će i treću zavisi od toga koliko će nova administracija biti spremna da stane na kraj potkradanju državnih resursa

Zato i ne čudi što, uz ovu „uslugu“ privatnicima u Kolašinu, Skijališta Crne Gore rade i u interesu turističkih agencija, uspostavljanjem „saradnje“ sa Olimpijskim centrom Jahorina, Kopaonikom…  Na taj način, Skijališta Crne Gore obezbjeđuju skijašima koji kupe sezonski ski pas na Jahorini ili na Kopaoniku, tri dana besplatno skijanje na Bjelasici.

Iako po ugovorima, i kupci promotivnog sezonskog ski pasa  Skijališta Crne Gore imaju mogućnost besplatnog skijanja na Jahorini i Kopaniku, to se ne dešava često, jer promotivni sezonski ski pas uglavnom kupuju vlasnici smještaja u Kolašinu, kako bi ih kasnije u toku sezone preprodavali po značajno manjoj cijeni od dnevnog ski pasa.  Dakle, promotivni ski pasovi, jeftini ski pasovi za članove sportskih klubova i ugovori sa Jahorinom i Kopanikom nijesu u interesu ni Skijališta Crne Gore ni Kolašina, naprotiv. Kolašinci koji uglavnom kupuju promotivne sezonske ski pasove ne skijaju na Jahorini i Kopaoniku, već ih koriste za jačanje sopstvene ponude u njihovom privatnom smještaju. Jedini interes imaju turističke agencije, uglavnom iz Srbije, koje rezervišu privatni smještaj, a gosti dolaze svojim kolima, jer je na ovaj način omogućeno turistima sa Kopaonika i Jahorine da tri dana zaredom imaju organizovane ture besplatnog skijanja na stazama u Kolašinu, koje su, po tvrdnjama mnogih, najljepše u regionu.

Zastupnik interesa i portparol OC Jahorina Đuro Milošević, sa promoterom Otvorenog Balkana i Vučićevim poltronom Dejanom Ljevnaićem

Ova tri poteza – prodaja promotivnih sezonskih ski pasova kojima omogućavaju pojedinicima iz Kolašina da ih u jeku sezone preprodaju i po cijeni tri puta manjoj od cijene dnevnog ski pasa, jeftini ski pas za članove sportskih klubova i besplatno skijanje tri dana zaredom vlasnicima sezonskih ski pasova na Jahorini i Kopaoniku i to u špicu sezone, nanose očiglednu štetu Skijalištu Kolašin i predstavljaju svojevrsnu pljačku u organizaciji Skijališta Crne Gore.

Ski centar Kolašin 1450 neće učestvovati u ovim profiterskim potezima uprave Skijališta, pa ove godine na stazama Ski centra Kolašin 1450 neće važiti promotivni sezonski ski pas Skijališta Crne Gore, kao ni poklanjanje besplatnog skijanja kupcima sezonskog ski pasa sa Jahorine, Kopaonika

Portal Aktuelno je pisao o političko-profiterskim potezima Odbora direktora iz redova Demokrata i URA koji su, nakon obnovljenih odnosa, na mjesto predsjednice Odbora direktora postavili Milenu Vlahović za predsjednicu, inače osobu bez iskustva u ovoj oblasti. Stari prevejani kadar je tako dobio priliku da upravlja iz sjenke, a očigledno je da im Vlahovićeva služi kao paravan na koji će prebaciti odgovornost za loše poteze u kompaniji.

L.P.Đ.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Delić
07.11.2023-10:16 10:16

Svi znaju da su skijalusta privatna martinoviceva firma.dje radi sta oce ko da mu je od djeda istalo.dje su on , djuro i sef bijan poznatiji kao haso a koji je bio stari depesovac i koji je pljuvo po srbima zapislili svoje iz porodice. A ja glasam semokrate a oni samo svoj interes.nikad vise pa neka vas glasaju depesovci iz opstine sa kojima ste se ugradili u razne poslove