Petak, 10 Maja, 2024
Rubrika:

Sekulić: Odlazak Amana ostaviće dugoročne posljedice, jako loša poruka za buduće investitore

''Odlazak takvog renomiranog investitora ostaviće dugoročno posljedice na crnogorski turizam, posebno kada govorimo o visokom turizmu. Podsjećam da smo, u dosta dugom periodu, Crnu Goru pozicionirali na turističkom tržištu kao izuzetno vrijedno visoku turističku destinaciju. To je loša poruka i za buduće investitore'', rekao je Sekulić

Najava da bi kompanija ”Aman resorts” mogla da napusti Crnu Goru, je izuzetno loša poruka za crnogorski turizam, kazao je poslanik DPS-a i nekadašnji ministar turizma Predrag Sekulić.

„Odlazak takvog renomiranog investitora ostaviće dugoročno posljedice na crnogorski turizam, posebno kada govorimo o visokom turizmu. Podsjećam da smo, u dosta dugom periodu, Crnu Goru pozicionirali na turističkom tržištu kao izuzetno vrijedno visoku turističku destinaciju. To je loša poruka i za buduće investitore“, rekao je Sekulić.

Vlada Crne Gore, kako kaže Sekulić, još uvijek ne razumije razmjere svog pogubnog djelovanja na ukupnu privredu Crne Gore.

„Ne mogu da razumijem da neko iz Vlade pozicionira turistički prihod za ovu godinu na 65 odsto turističkog prihoda iz 2019, a čine sve da renomirani investitori odu iz Crne Gore“, naveo je Sekulić.

Sekulić podsjeća, da je u vrijeme kada je on bio ministar turizma, Crna Gora sa Amanom imala jednu kriznu situaciju, kada su građani pokušali da grade crkvu koja je ranije postojala na Svetom Stefanu.

„Krizna situacija je dosta korektno razriješena. Danas tamo imamo crkvu koja je replika prvobitne crkve na Svetom Stefanu, to služi na čast mještanima Grblja sa jedne strane ali sa druge strane i investitoru. Činili smo sve da investitori budu zadovoljni, a isto tako, da ono što su religijska osjećanja, ali i tradicija Paštrovića, ne bude dovedena u pitanje“, zaključio je Sekulić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve