Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Sekulić: Budžet za 2022. godinu bio izraz populizma, koštao nas razaranja ekonomskog sistema

Za dvije godine potpuno je, naglašava on, nestala izgradnja infrastrukture u dijelu obrazovanja i zdravstva

Za katastrofalnu ekonomsku situaciju i činjenicu da država nema novca za vitalne potrebe kao što je javno zdravstvo i prosvjeta odgovorne su partije koje su preuzele vlast 2020. godine, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Sekulić.

“Kao posljedica njihovog populizma i neodgovornosti došli smo do faze da u vrijeme najvećih zdravstvenih izazova i epidemijske krize, zdravlje naših građana zavisi od zaduživanja države, a slično je sa prosvjetom i drugim resorima. Vidimo da se zdravstveni sistem raspada, da nemamo osnovnih sredstava i uslova za liječenje. U takvim okolnostima niko i ne pomišlja na kapitalna ulaganja, koja su za vrijeme ove vlade bila zaustavljena i blokirana”, istakao je Sekulić.

Za dvije godine potpuno je, naglašava on, nestala izgradnja infrastrukture u dijelu obrazovanja i zdravstva.

“Osim škole u Tološima koja predstavlja donaciju obrazovnom sistemu Crne Gore, nemamo nove objekte, a postojeći su kadrovsko i stručno razoreni. U sektoru zdravstva od najava novih bolničkih centara, danas nemamo ni jedan. Pljevlja su već dvije godine bez projekta kao isto kao najavljena bolnica u Podgorici. Dritan Abazović se hvali ulaganjem u bolnicu u Bijelom Polju, a ne kaže da se million i po eura za nabavku opreme odnosi na sredstva iz NKT-a, kojeg su on i njegovi “oslobodioci” zdušno napadali dok su bili u opoziciju”, kazao je poslanik DPS-a.

Prema njegovim riječima, jasno je da je budžet za 2022. godinu bio izraz populizma.

“Nažalost taj perfidan način sticanja političke podrške koštao nas je razaranja ekonomskog sistema Crne Gore, enormnog zaduživanja i apsolutnog zastoja razvoja države”, zaključio je Sekulić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
13.09.2022-21:42 21:42

Neko mora da Odgovara..Nedaj Boze..da ova Uzas.. dodje opet na vlast..