Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Berane: Krza vlasti sa državnog preliva se i na lokalni nivo, jedino rješenje vraćanje mandata građanima

Danas su se, po ko zna koji put, potvrdila naša upozorenja da je lični i partijski interes konstituenata lokalne vlasti ispred interesa građana Berana, saopšteno je iz Kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) Berane

Već duži vremenski period naši odbornici ukazuju na neodgovoran i nefunkcionalan rad lokalne uprave. Danas su se, po ko zna koji put, potvrdila naša upozorenja da je lični i partijski interes konstituenata lokalne vlasti ispred interesa građana Berana, saopšteno je iz Kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) Berane.

Kako su rekli u toj partiji, za danas zakazanu sjednicu Skupštine opštine Berane, na kojoj je trebalo da se raspravlja po više tačaka dnevnog reda, od značaja za funkcionisanje ustanova i preduzeća, čiji je osnivač Opština Berane, nije bilo kvoruma.

– Odbornici vladajuće većine očigledno svoje nezadovoljstvo manifestuju kroz bojkot većine čiji su dio. U susret rotaciji na mjestu predsjednika Opštine Berane, kako je to predviđeno koalicionim dogovorom parlamentarne većine, pojedini partijski subjekti, izazivanjem krize vlasti, pokušavaju da ostvare partijski profit, ne mareći za funkcionalnost institucija kojim upravljaju – ističe se u saopštenju Kluba odbornika DPS Berane.

Nakon dešavanja na državnom nivou, kriza vlasti se, naglašavaju u DPS-u, preliva i na lokalni nivo, te trenutno u našoj državi eskalira institucionalna kriza na svim nivoima.

– Stoga smatramo da je jedino ispravno rješenje vraćanje mandata građanima i davanje prilike da se oni odrede, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou prema svim političkim subjektima po zasluzi – poručeno je iz beranskog DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve