Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

PUT KOLAŠIN – BERANE: Tunel završen, zbog BEMAX-a saobraćaj ne funkcioniše

Portal Aktuelno je već objavio reagovanje građana na ovaj putni pravac, odmah nakon njegovog otvaranja, a koji je već tada bio za rekonstrukciju.  Rupe, oštećene ivice kolovoza, uzak put – krpljen i neravan. Sudeći po novim fotografijama koje su nam poslali čitaoci, stanje je sada još gore.

Tunel Klisura, dio puta Kolašin – Berane, završen je i spreman da se pusti za saobraćaj, ali čitav projekat koči saobraćajnica koju je radila kontroverzna kompanija BEMAX, a koja je već spremna za rekonstrukciju i nije bezbjedna za vožnju, iako se radi o novom putnom pravcu.

Iako su mnogi vozači s nestrpljenjem čekali novi put koji spaja  Kolašin i Berane, ono što nijesu očekivali je da će naići na rupe, oštećenja kolovoza, odrone, krpljenje i gume na sred puta kao upozorenje na odvaljivanje asfalta.

Portal Aktuelno je već objavio reagovanje građana na ovaj putni pravac, odmah nakon njegovog otvaranja, a koji je već tada bio za rekonstrukciju.  Rupe, oštećene ivice kolovoza, uzak put – krpljen i neravan.

Sudeći po novim fotografijama koje su nam poslali čitaoci, stanje je sada još gore. Kako tvrde, radnici tunela nijesu mogli da dođu do njega od odrona koji zasuo saobraćajnicu, pa je angažovana mašina da ga očisti od kamenja i stijena koje su pale na put. Nezaštićeni djelovi brda i stijene prijete da se svakog časa survaju na put, a slike svjedoče da je dionica u katastrofalnom stanju, iako je do sada koštao oko 56 miliona eura i od vitalnog je značaja je za oko šest sjevernih opština.

Sve ovo ne čudi kada se zna da je put radila kompanija Bemax, inače poznata po lošim građevinskim poduhvatima.

Ovo nije prvi Bemaxov promašaj u putnoj infrastrukturi. Mojkovčani još nijesu zaboravili kako je  bilo dovoljno dva dana kiše da ošteti put pored Bjelojevićke rijeke koji vodi ka budućem skijalištu u Mojkovcu. Sa vodom je, tako, isplivala i ekspertiza ”stručnjaka” koji su instalirali dva ski lifta prije četiri  godine na Skijalištu Žarski, a put do skijališta ne može da izdrži ni kišu, a ne snijeg koji u ovim krajevima pada rano, dugo i obilno. Na toj dionici se nije mrdnulo ni posle godinu dana, a građevinari iz BEMAX-a nijesu odgovarali za neispunjavanje obaveza.

Mutna voda je odnijela i građevinare iz Bemaxa koji, a ko bi drugi, izvode radove na skijalištu, i koji su, uz Opštinu Mojkovac i Direkciju za saobraćaj, obećali mještanima, još krajem ljeta prošle godine da će put biti saniran. Uz put, kiša je potopila i lažna obećanja kontroverznih ”graditelja”. Tako je Bemax, umjesto puta, Mojkovčanima besplatno napravio stazu za bob, što zaokružuje turističku ponudu grada, jer u jesen i proljeće mogu i na rafting, naravno, ako bude kiše.

Dionica Lubnice – Jezerine, a očigledno je da BEMAX nema za to znanja i kapaciteta, iako je ova kompanija u svakoj vlasti bila promovisana kao najbolja.

Ranko Ubović i Aleksandar Mijajlović – Rampaš: Vlasnik i bivši suvlasnik ”najbolje” građevinske firme

Čuvena je izjava bivšeg premijera Dritana Abazovića, koji je rekao  da je Bemax najbolja građevinska kompanija u Crnoj Gori i da joj se za to mora odati priznanje.

“Što se tiče građevinskih radova oni su najbolja firma u Crnoj Gori, to je nešto što je nesporno. Nemojte da ja sad njima pravim reklamu. Ja uvijek pričam istinu oni su najbolji”, rekao je Abazović odgovarajući na pitanje kako je do sad zadovoljan onim što izvodi Bemax.

Evo kako radi ”najbolja” građevinska kompanija po Abazoviću

Veoma je simptomatično da je Abazović ovako pohvalio kontroverznu kompaniju za koju se već duže vremena spekuliše da je povezana sa švercom narkotika i cigareta, od čega su, kako se sumnja, i nabavili stotine miliona za kupovinu građevinskih mašina. Na kriminalne radnje kontroverzne kompanije ukazivao je i sam premijer u tehničkom mandatu nebrojeno puta do sad.

Koliko se i Abazović i BEMAX razumiju u građevinske radove najbolje svjedoče građani i fotografije sa lica mjesta. Ali, još jednom se pokazalo da niko ne snosi odgovornost za prosipanje državnih para, a gdje se troši novac građana tu je uvijek i BEMAX.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve