Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

BEMAXOVA POSLA: Novi put zreo za rekonstrukciju

Kad je put u ovakvom stanju u periodu stabilnih vremenskih prilika, šta se tek može očekivati u zimskoj sezoni, pitaju se građani koji su imali priliku da se uvjere u katastrofalno stanje ove dionice koja je nedavno otvorena za saobraćaj, a pojedini dijelovi se već rekonstruišu. Novi put je radila kompanija Bemax, inače poznata po lošim građevinskim poduhvatima.

Iako su mnogi vozači s nestrpljenjem čekali novi put koji spaja  Kolašin i Berane, ono što nisu očekivali je da će naići na rupe, oštećenja kolovoza, odrone, krpljenje i gume na sred puta kao upozorenje na odvaljivanje asfalta.

Čitaoci Portala Aktuelno poslali su više fotografija koje dokazuju u kakvom je stanju “novi” putni pravac, koji je, kako kažu, zreo za rekonstrukciju.  Rupe, oštećene ivice kolovoza, uzak put – krpljen i neravan.

Kad je put u ovakvom stanju u periodu stabilnih vremenskih prilika, šta se tek može očekivati u zimskoj sezoni, pitaju se građani koji su imali priliku da se uvjere u katastrofalno stanje ove dionice koja je nedavno otvorena za saobraćaj, a pojedini dijelovi se već rekonstruišu.

Novi put je radila kompanija Bemax, inače poznata po lošim građevinskim poduhvatima.

Ovo nije prvi Bemaxov promašaj u putnoj infrastrukturi. Mojkovčani još nijesu zaboravili kako je  u novembru prošle godine bilo dovoljno dva dana kiše da ošteti put pored Bjelojevićke rijeke koji vodi ka budućem skijalištu u Mojkovcu. Sa vodom je, tako, isplivala i ekspertiza ”stručnjaka” koji su instalirali dva ski lifta prije četiri  godine na Skijalištu Žarski, a put do skijališta ne može da izdrži ni kišu, a ne snijeg koji u ovim krajevima pada rano, dugo i obilno.

Mutna voda je odnijela i građevinare iz Bemaxa koji, a ko bi drugi, izvode radove na skijalištu, i koji su, uz Opštinu Mojkovac i Direkciju za saobraćaj, obećali mještanima, još krajem ljeta prošle godine da će put biti saniran. Uz put, kiša je potopila i lažna obećanja kontroverznih ”graditelja”. Tako je Bemax, umjesto puta, Mojkovčanima besplatno napravio stazu za bob, što zaokružuje turističku ponudu grada, jer u jesen i proljeće mogu i na rafting, naravno, ako bude kiše.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, nedavno je kazao  da je Bemax najbolja građevinska kompanija u Crnoj Gori i da joj se za to mora odati priznanje.

“Što se tiče građevinskih radova oni su najbolja firma u Crnoj Gori, to je nešto što je nesporno. Nemojte da ja sad njima pravim reklamu. Ja uvijek pričam istinu oni su najbolji”, rekao je Abazović odgovarajući na pitanje kako je do sad zadovoljan onim što izvodi Bemax.

Ko govori neistinu, fotografije Bemaxovih poduhvata, propali putevi i prije otvaranja, krpljenje asfalta na novim dionicama, odroni, rupe, rekonstrukcije tek otvorenih saobraćajnica, sve u izvedbi Bemaxa, ili premijer, procijeniće čitaoci ali i građani koji su imali tu “privilegiju” da im puteve grade “najbolji”. Ako su ovo najbolji, pitanje za premijera je – ko je gori?

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
nijesambmx
03.10.2023-09:09 09:09

Treba da napanete one koji im nadziru radove,na terenu koji potpisuju da je sve ok.

Boj
03.10.2023-20:22 20:22

Kao u politici: znanje, iskustvo i odgovornos, počiniše čuda po Crnoj Gori.