Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

BEMAX SPAO NA RASHODOVANU STARLETU GRANTOVA: Izmišljanjem ’’drugog klana’’ Ćalović i ’’medijski gang’’ sabotiraju rad SDT-a

S obzirom da Portal Aktuelno već godinama piše o epicentru organizovanog kriminala i korupcije, sve za dobrobit i konačno oslobođenje Crne Gore od ove pošasti, izjava Ćalović mogla bi da se protumači samo kao plod mentalnog rastrojstva. Sa druge strane, možda je u pitanju bezobrazluk, korumpiranost i želja njenih ’’BEMAX prijatelja’’ da obesmisle i skrenu pažnju sa istrage pokušajem diskreditacije SDT-a. Osim u slučaju BEMAX, selektivnost Vanje Ćalović očigledna je i kada je u pitanju Vesna Medenica, što se najbolje moglo vidjeti kod revizije vezane za njenu zoo-seks aferu na Adi Bojani, iz 2014. godine.

Nekadašnja prva starleta NVO sektora i jedna od najpoznatijih grantoprežačica u svijetu prirepaka stranih ambasada Vanja Ćalović, doživljava kuliminaciju opsjednutosti Portalom Aktuelno i jednim od suvlasnika naše medijske kuće Zoranom Bećirovićem.

Penzionisani resurs kontroverznih građevinskih firmi, starleta gratoprežanja čija je zvijezda nekada davno zasjenjivala sve ostale na NVO nebu, toliko je opsjednuta Bećirovićem i našom medijskom kućom, da je na TV Vijesti – ispostavi ’medijske mafije’, počela da konstruiše priče ne bi li sabotirala rad SDT-a, kako se sumnja, po nalogu svojih BEMAX prijatelja.

Nakon što su uhapšeni nekadašnji kontroverzni visoki funkcioner policije Zoran Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, gotovo čitava crnogorska i međunarodna javnost pohvalila je SDT na čelu sa Vladimirom Novovićem.

Međutim, rashodovana starleta grantova ni sada nije zadovoljna, a to nezadovoljstvo izgleda prevazilazi biološke frustracije koje proizilaze iz činjenice da možda odavno nije posjećivala kućicu za pse na Adi Bojani, kao i što je njen ”bliski prijatelj” Aleksandar Mijajlović Rampaš nedavno uhapšen.

Izmišljanje ’’drugog klana’’

Ćalović je sinoć opet ’’briljirala’’ na TV ispostavi ’’medijske mafije’’, koja joj je ovoga puta dozvolila da sabotira i pokušava da diskredituje mukotrpan rad Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Ćalović u napadu na SDT: Jedina NVO na svijetu koja se buni kada se hapse osobe osumnjičene za organizovanje kriminalnih klanova. Jedino CGO Daliborke Uljarević možda ima sličan stav

U emisiji voditelja Petra Belog Komnenića koja je, kako se spekuliše, dobila ime od predloga”NA” i riječi ”čisto” koja se odnosi na veoma specifičnu vrstu supstance, penzionisani resurs kontroverznih građevinskih firmi, koja vjerovatno drži svjetski rekord po broju iskonstruisanih afera, pokušala je, kako se sumnja, po nalogu prijatelja iz BEMAX-a, da diskredituje i omalovaži tužioca Miloša Šoškića koji vodi predmet protiv Lazovića i Katnića, a Portal Aktuelno proglasi za ’’kriminalni klan’’.

Govoreći o hapšenju Katnića i Lazovića i predmetu koji se vodi protiv njih, Ćalović je sinoć na TV ’’medijske mafije’’ kazala sledeće:

’’Ovaj predmet vodi Miloš Šoškić, prijatelj (Zorana) Ćoća Bećirovića koji pripada drugome klanu kao što znamo, dakle ovaj predmet ne vodi reformirsani tužilac već tužilac iz tog perioda. U ovom periodu će da sude sudije iz perioda Vesne Medenice jer nam ministar pravde kaže da nema razloga za veting’’, rekla je između ostalog Ćalović.

Osim što je u ovom slučaju u pitanju kleveta koja zaslužuje tužbu, jasno je da je rashodovana starleta grantova po ko zna koji put pokušala da diskredituje jednog od suvlasnika Portala Aktuelno, Zorana Bećirovića i da našu medijsku kuću predstavi kao dio ’’drugog klana’’. S obzirom da Portal Aktuelno već godinama  piše o epicentru organizovanog kriminala i korupcije, sve za dobrobit i konačno oslobođenje Crne Gore od ove pošasti, izjava Ćalović mogla bi da se protumači samo kao plod mentalnog rastrojstva. Sa druge strane, možda je u pitanju bezobrazluk, korumpiranost ili želja njenih BEMAX prijatelja da obesmisle i skrenu pažnju sa istrage pokušajem diskreditacije SDT-a.

Na ovakve podle insinuacije suvišno je i razmišljati da odgovorimo, jer je suludo i nenormalno da se Bećirović i ’’drugi klan’’ (Portal Aktuelno), pravdaju za to što već godinama jedini rasvjetljavaju organizaciju za koju se sumnja da je najveća kriminalna grupa u Crnoj Gori. Jedini ”klan” kojem Portal Aktuelno pripada je Crna Gora, za čiju dobrobit isključivo radimo, za razliku od Vanjinih ”BEMAX prijatelja” koji su, kako se sumnja, iza crnogorske zastave i patriotizma krili najteža krivična djela.

Miodrag Miško Perović, Dragan Šolak i Željko Ivanović: Šefovi ”medsijskog ganga” daju prostor rashodovanim starletama grantova da vrše pritisak na tužilaštvo i to u jednom od najvažnijih slučajeva u modernoj crnogorskoj istoriji

Ćalovićkin pokušaj diskreditacije SDT-a

Što se tiče tužioca Šoškića, ne postoji potreba da ga Portal Aktuelno ili bilo ko drugi brani, jer o njemu najbolje govori biografija, rezultati i hrabrost da preuzme najteže slučajeve u okviru nadležnosti SDT-a.

Uostalom, Ćalović i voditelj Komnenić, ukoliko im nešto nije jasno u vezi tužioca Šoškića, mogu samo da odslušaju dio iz emisije ”Načisto” od 22. decembra 2022. godine kada je u intervjuu glavni specijalni tužilac Vladimir Novović govorio o Šoškiću. Tada je GST Novović poručio samo da mu nije jasno zašto ga bivši GST (Katnić) ”nije više koristio u slučajevima”, aludirajući na njegovu stručnost. 

Mada, jasno je da napad na Šoškića nije samo napad na njega lično, jer je iza ovog tužioca stao i Novović, ali i šef SPO Predrag Šuković, što je bilo nužno za izvođenje akcije ovog kalibra. Ko zna, možda se grantoprežačica preko ’’medijskog ganga’’ ostrvi i direktno na njih ako dobije nalog.

Zoran Lazović i Milivoje Katnić: Spali na to da ih brani Vanja…

BEMAX stanovima kupio podršku grantoprežačice?

S obzirom da je bespredmetno više govoriti o bezobzirnim insinuacijama Ćalović o ”drugom klanu”, treba se pozabaviti motivima njenog djelovanja.

Iako ima gotovo patološku potrebu da napada Portal Aktuelno i njegovog suvlasnika Zorana Bećirovića, a sada i da izmišlja da pripadamo ”drugom klanu”, Ćalović je do skoro u širokom luku zaobilazila priču o kontroverznoj kompaniji BEMAX, čiji su, kako se spekuliše, istaknuti članovi uhapšeni Zoran Lazović i Milivoje Katnić, o čemu smo već pisali.

Zašto Vanja do skoro nije pominjala Bemax?

Da bi dobili odgovor na pitanje zašto Vanja očigledno želi da diskredituje istragu SDT-a protiv klana BEMAX, treba podsjetiti da dok je bila rukovoditeljka stručnog tima Savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, i kada je sa te funkcije govorila o stanovima funkcionera bivše vlasti, zaboravila je da odgovori na pitanje – ko je građanki Vanji Ćalović i njenom bratu kupio dva stana u zgradi ”Bemax” u Tološima?

O toj ”sitnici” svojevremeno je pisao dnevni list Dnevne novine. Tada je taj list naveo da je  Vanja Ćalović kupila stan sebi i bratu. Iako je od tada prošlo više od decenije Vanja odgovor nikada nije dala.

S obzirom da Ćalović – Marković voli da izigrava policajca, tužioca i sudiju, postavlja se pitanje da li bi posavjetovala nadležne organe da ispitaju okolnosti pod kojima su ona i njen brat dobili stanove, od koga su ih dobili i da li to ima veze sa činjenicom da je do skoro, izbjegavala da govori o osobama koje se kriju iza kontroverznog klana BEMAX?

Sumnjiva revizija u korist Ćalović vezana za zoo-seks aferu

Vanja je sinoć takođe govorila o bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, naravno u negativnom kontekstu, odnosno kako su sudije i tužioci iz njenog vremena kompromitovani i korumpirani.

Osim u slučaju BEMAX, selektivnost Vanje Ćalović očigledna je i kada je u pitanju Vesna Medenica što se najbolje može vidjeti u slučaju revizije vezanom za njenu zoo-seks aferu na Adi Bojani, iz 2014. godine. Tada je javnost ostala zgrožena perverzijama koje su se odvijale u jednom bungalovu, a u kojima je učestvovala direktorica MANS-a i njena dva psa, rase dalmatinac.

Eh da psi govore, svašta bi mogli ispričati…

Ćalović Marković je tada bez ikakvih dokaza, možda čak i iz želje za osvetom, saopštila da je snimak zoo-seksa koji je dostavljen gotovo svim redakcijama u Crnoj Gori montaža iza koje stoji Vladimir Beba Popović direktor Instituta za javnu politiku.

Popović je nakon ove paušalne tvrdnje akterku snimka Ćalović tužio pred Osnovnim sudom u Podgorici, koji je donio presudu da mu je Ćalović “povrijedila čast i ugled”. Ovu presudu potvrdio je i Viši sud u Podgorici.

Međutim, Ćalović Marković ipak nije morala da se izvinjava Popoviću, niti da objavljuje presudu u medijima, jer se ispostavilo da mu nije povrijedila čast i ugled!

Taj veleobrt desio se upravo nakon odluke Vrhovnog suda, na čelu sa Medenicom, koji je prihvatio reviziju Ćalović Marković i poništio presude Osnovnog i Višeg suda, kojima je odlučeno da je Ćalovićeva povrijedila prava ličnosti Popoviću.

Sudija Vrhovnog suda koji je donio tu odluku je bio Branimir Femić, koji se svojevremeno nalazio na spisku istražitelja jer su dijelili pravdu u sumnjivim predmetima.

Treba podsjetiti da je Vanja Ćalović bila i te kako aktivna kada je u pitanju slučaj bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i revizija koje su se pominjale, pogotovo kada je u pitanju navodna umješanost Medenice u slučaj ”Fab live”.

Ako je u moju korist može i da je protivzakonito: Vanja Ćalović, ljubiteljka životinja

U slučaju ”Fab live” na Vrhovnom sudu bilo je samo pitanje revizije i to već pravosnažne sudske presude Privrednog suda. Jasno je da se  tu radilo o odbijanju zahtjeva za revizijom da bi pravosnažna presuda opstala, ali bez obzira na to Ćalović je bila spremna da svim silama napada Medenicu.

Ne smeta joj revizija kad je u njenu korist

Ali, Ćalovićkoj nije nimalo smetalo kada nije morala da se izvinjava zahvaljujući upravo sumnjivoj reviziji, iako je utvrđeno da Popović  nema nikakve veze sa nastankom snimka.

Prema informacijama portala Aktuelno, Ćalović je dobro znala ko stoji iza snimka, jer je bila u veoma bliskim odnosima sa osobom za koju se sumnja da ga je napravila – Aleksandrom Mijajlovićem Rampašem, nedavno uhapšenim bivšim suvlasnikom BEMAX-a. 

Ranko Ubović i Aleksandar Mijajlović – neformalni vlasnik i bivši neformalni suvlasnik kompanije BEMAX: Kako su dalmatinci doprinijeli gašenju jedne velike ljubavi…

Zašto je optužila Popovića ostaje nejasno. Da li je u pitanju mržnja ili bolesna frustracija manje je bitno. Možda iz istih razloga stimulisanih bolesnom mržnjom targetira i Portal Aktuelno, Bećirovića, a sada i SDT.

Čuvaju leđa jedni drugima

Treba podsjetiti da MANS odavno sarađuje sa kontroverznim koncernom Vijesti. Ove opskurne strukture podržavaju jedni druge u svojim ”projektima”. Osim što perfidnim metodama medijskog reketiranja i korišćenjem veza u politici vrše brutalan pritisak na sudove, organizovana grupa MANS-Vijesti, se međusobno podržava. Poznato je da su Vijesti duže vremena bile bilten u kojem Ćalovićkin NVO plasirao svoje nejčešće neutemeljene, a ponekad krajnje bizarne tvrdnje zasnovane na poluistinama, klevetama i insinuacijama.

Najbolji primjer kako joj pripadnici takozvanog ”medijskog ganga” čuvaju leđa postao je očigledan nakon što je u oktobru 2021. godine Ćalović pokušala da po ko zna koji put lansira izmišljenu ”aferu” (vezanu za ”Pandora” papire) čiji je cilj bio politička kompromitacija tadašnjeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji je zajednička opsesija rashodovane grantorežačice i ”medijskog ganga”.

Međutim, ovaj jadni pokušaj kreiranja ,,afere”, kako smo pisali, je neslavno propao. Portal Aktuelno objavio je tekst pod naslovom ”TIRADA PROSTAKLUKA I FRUSTRACIJE Vanja razočarala nalogodavce: Umjesto nove afere dobili bahatost, neznanje, nevaspitanje i jedno JE*O TE!” gdje smo, narodski rečeno, na sastavne djelove razvalili jalovi pokušaj Ćalović i njenih medijskih pokrovitelja da kreiraju novu ,,aferu”.

Sve u svemu, čini se da je klan BEMAX aktivirao svoj posljednji, istina rashodovani resurs u očajničkom pokušaju diskreditacije ljudi koji su konačno odlučili da uvedu red u crnogorski pravosudni sistem.

Uredništvo Portala Aktuelno

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petar_Pan
16.04.2024-14:29 14:29

Pa što? Evo i muško pravi dijete muškome, pa ništa! Sve je kriv Slavko, kad je uskliknuo: “Volite se ljudi!” Eeee sad…o dalmatincima ništa nije kazao! Ali, kao što narod kaže: “Uz suvu gori i sirova!”

RIR
16.04.2024-14:33 14:33

…na moj televizor se ne gledaju” Vijesti “/bolje reći TV VEsti/od 2020 god.ali zato je tu “Aktuelno” -užas što se napravi od MANS-a i njhove direktorice…
kad je bila ONA deceniska vlast ja sam NJU “vidio/prizeljkivao” kao premijerku CG…
NAIVNO od mene-a i bogami sva njena borba protiv kriminala pala je u vodu …
OLOS prodala se na najprizemniji nacin !
sva ta njena prica i borba ne vrijedi “boba”
/samo je jedna potkovana pricalica …!/

Nikola
16.04.2024-17:00 17:00

Sve “pošteni ljudi” su suvlasnici pojedinih novina a danemaju dodirnih tačaka sa novinarstvo a nisu ni mnogo grijali školske klupe