Utorak, 27 Septembra, 2022
Rubrika:

”ŠOKIRANI DALMATINAC” PONOVO LAJE Vanja i Dritan u novoj propagandnoj orgiji

Duo političkih prevaranata nije odgovorio na pitanja o stanovima svojih nalogodavaca i saradnika - Miodraga Miška Perovića i njegove familije, člana Savjeta za  borbu protiv korupcije Milana Popovića, premijera Zdravka Krivokapića, funkcionerke URA-e Tatjane Bečanović, poslanice Branke Bošnjak i mnogih drugih

Politički amater uvjeren u sopstvenu važnost sa viškom ambicije i potpunim nedostatkom kompetencije, koji neizmjerno loše obavlja funkciju potpredsjednika Vlade Dritan Jabaz Abazović i njegova, skandalima opterećena, bezbroj puta kompromitovana rashodovana kvazi-borkinja protiv korupcije Vanja Ćalović izveli su danas nastavak propagandne orgije koja za cilj ima skretanja pažnje građana sa destrukcije koju teokratsko-diletantska vlada sprovodi nad državom Crnom Gorom.

Među onima koje su danas prozvali jer su, kao uostalom i hiljade drugih građana dobili stan od države su – Osman Nurković, Kemal Purišić, Andrija Lompar, poslanici Suljo Mustafić, Sanja Pavićević, Halil Duković, Nada Drobnjak, Ervin Ibrahimović, direktori agencija Sreten Radonjić, Miodrag Vujović i Blažo Šaranović. Stanove ili kredite po povoljnim uslovima dobili su i sudije Miraš Radović, Milanka Žižić, Vesna Begović, Dragica Milačić, potom Budimir Šćepanović iz Ustavnog suda, tužioci Veljko Rutović, Miloš Šoškić, Sonja Bošković i Mira Samardžić, kao i generalna sekretarka Vlade Nataša Pešić.

Međutim, opskurni duo amatera-borca protiv korupcije na kosmičkom nivou, ni danas nijesu pominjali ništa o koruptivnim radnjama vezanim za njih dvoje i za njihove nalogodavace i najbliže saradnike.

Duo političkih prevaranata nije odgovorio na pitanja o stanovima svojih nalogodavaca i saradnika – Miodraga Miška Perovića i njegove familije, člana Savjeta za  borbu protiv korupcije Milana Popovića, premijera Zdravka Krivokapića, funkcionerke URA-e Tatjane Bečanović, poslanice Branke Bošnjak i mnogih drugih.

Portal Aktuleno na inisistiranje velikog broja čitalaca, ovom prilikom bez ikakvih korekcija ponavlja tekst koji smo objavili prošle sedmice (24. april), dok naš istraživački tim ispituje porijeklo stanova koji su dobili Ćalović i njen brat.

DUO ”ŠOKIRANI DALMATINAC” U ORGIJI  LICEMJERJA Vanja i Jabaz brojali stanove DPS funkcionera, zaboravili na nalogodavce i saradnike ”Don Mikelija”, ”Avetinju”…

Napaljeni politički amater sa viškom ambicije i potpunim nedostatkom kompetencije, koji na veliku nesreću Crne Gore obavlja funkicju potpredsjednika Vlade Dritan Jabaz Abazović i njegova, iz podruma parapolitičke opskurnosti izvučena, rashodovana kvazi-borkinja protiv korupcije Vanja Ćalović izveli su u srijedu pokušaj skretanja pažnje građana sa destrukcije koju teokratsko-diletentska vlada sprovodi nad državom Crnom Gorom.

U nečemu što se slobodno može nazvati orgija licemerja i bijedni pokušaj da se od 100 puta prežvakanih tema napravi skandal, potpredsjednik Vlade Crne Gore Abazović i rukovodilac ”stručnog” tima takozvanog  Savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou Vanja Ćalović Marković organizovali su konferenciju za medije povodom dodjele stanova i kredita javnim funkcionerima bivše vlasti.

Vanjin i Jabazov Savjet za borbu protiv korupcije ogrezao u korupciji i nepotizmu!

Fabrikovanje afere od davno prežvakanih podataka

Ćalović i Abazović na konferenciji za medije ”otkrivali su toplu vodu” govoreći da je najmanje 175 funkcionera bivše vlasti dobilo pomoć, predstavljajući to kao ”aferu nad aferama” veću i od onih vezanih za 21 milion mita, snimka iz Makedonije i sata od 17.000 eura. Ono što su duo Ćalović i Abazović iznijeli na famoznom presu je nešto sa čim je crnogorska javnost dobro upoznata, jer su mediji o eventualnim malverzacijama bivše vlasti vezanim za dodjelu stanova pisali nebrojeno puta.

Portal Aktuelno apsolutno podržava razotkrivanje malverzacija kako sadašnje tako i bivše vlasti, o čemu svjedoče desetine, čak i stotine tekstova u kojima smo pisali o korupciji i zloupotrebama u tužilaštvu i malverzacijama (bivše i aktuelne) vlasti.

Ćalović i Abazović: ”Samo ne pominji ove naše, da udarimo po DPS-u i okrivimo ih i za 21 milion i snimak iz Makedonije ako može”

Međutim, konferencija za medije Abazovića i Ćalović nije imala za cilj da razotkrije koruptivne radnje, već prije svega da skrene pažnju sa destruktivno-izdajničkih aktivnosti aktuelne vlasti, preuveličavanjem i spinovanjem do sad već više puta prežvakanih podataka.

Sličan slučaj je bio i sa hapšenjem Slobodana Kašćelana koji je Abazović bez imalo stida i srama predstavio kao ”istorijski uspjeh” iako je potpredsjednikov „najtraženiji bjegunac“ uhapšen u decembru 2018, u Češkoj, po potjernici crnogorske policije, a našoj zemlji izručen je početkom 2019.

”Šokirani dalmatinac” za zaštitu nalogodavaca i saradnika

Kako saznaje portal Aktuelno iz vrha Vlade, operacija Abazovića i njegove saradnice koju je reciklirao iz mraka političke opskurnosti, je među funkcionerima nove vlasti nazvana ”Šokirani dalmatinac”, a za cilj je imala da priču sa propasti Crne Gore pod novom vladom po svaku cijenu prebaci na ”malverzacije” stare vlasti koliko god to izgledalo isforsirano. Kovanica ”Šokirani dalmatinac”, kako nam je rečeno, je nastala kombinovanjem kodnog imena koje je, prema sopstvenom priznanju, Abazoviću dodijelila srpska BIA i imena omiljene rase psa Vanje Ćalović.

Rukovoditeljka stručnog tima Savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou – reciklirana Vanja Ćalović zaboravila je, međutim, u srijedu da napomene nekoliko ”trivijalnih” podataka i odgovori na, za nju očigledno, ”manje bitna” pitanja.

Kada je govorila o stanovima funkcionera bivše vlasti zaboravila je da odgovori na pitanje – ko je građanki Vanji Ćalović i njenom bratu kupio dva stana u zgradi ”Bemax” u Tološima? O toj ”sitnici” svojevremeno je pisao dnevni list Dnevne novine. Tada je taj list naveo da je  Vanja Ćalović kupila stan sebi i bratu. Iako je od tada prošlo 10 godina Vanja odgovor nikada nije dala.

Ipak, spekuliše se da su Ćalović i njeni nalogodavci iz koncerna  ”Vijesti” bili veoma bliski sa pojedinim djelovima stare vlasti. Spekuliše se takođe, da im je zbog bliskosti čak oproštena i ”greška” na Adi Bojani.

Milan Popović – samo se u Crnoj Gori dobro isplati biti disident

”Don Lupež” i ”Avetinja” nijesu na Jabazovom i Vanjinom radaru

Abazović i Ćalović u širokom luku su zaobišli Milana Popovića člana njihovog  Savjeta za borbu protiv korupcije, inače osobu veoma blisku koncernu Vijesti koji važi za nalogodavce građanskog pokreta URA.

Koliko bi tek dobio da nije bio ”ugrožen i proganjan”

Popović je 2006. za adaptaciju stana od ”omraženog DPS režima” dobio preko 13.000 eura. Kako je zabilježio istraživački novinar i publicista Šeki Radončić u svojoj knjzi „Anatomije jedna hajke“, „antirežimliji Milanu Popoviću mrski režim Mila Đukanovića dao je dva stana, objavio mu tri knjige i mjesečno mu davao pet državnih apanaža. Uz to je na državnom Pravnom fakultetu unaprijeđen u savjetnika rektora“. To Milan ”Avetinja”, kako ga krstio Radončić, nikad nije demantovao.

Još jedna slučaj koji je ostao ispod radara vedeta antikorupcije je naravno slučaj medijskog tajkuna, nalogodavca Dritanove partije GP URA – Miodraga Miška Perovića i njegove familije, koja se u javnosti vodila kao ”druga” da bi od nedavno dobili epitet ”prva”.

Suvlasnik Vijesti Miodrag Miško Perović – “Lupež iz Morače”, “Ser lupež”, “Miško prisrbica”, “Miško reketaš”, “Don Mikeli”, “Miško mafija”, “kradljivac donacija” kako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize/ esej o montenegrinskom zlu”, zovu Marko Vešović i Šeki Radončić

Miodrag Perović, koji se predstavlja za skromnog profesora matematike, u javnosti je poznat kao multimilioner ”Don Mikeli” i ”Don Lupež”, kako ga u dokumetarnoj knjizi ”Miško Kesedžija i njegove bize” nazivaju autori Marko Vešović i Šeki Radončić.

Siromah Perović je, kako saznajemo, dobio stan od Univerziteta Crne Gore (UCG). Stanove od UCG su dobili i njegova supruga Natalija Perović, posinak Andrej Perović, snaha Svetlana Perović. Osim toga Miško Perović ima stan od 485 kvadrata u zgradi u strogom centru Podgorice u ulici Vuka Karadžića. S obzirom na njegovu imovinsku situaciju za koju se spekuliše da je multmilionska, nejasno je zašto mu je Univerzitet, za vrijeme ”omraženog DPS režima” dodijelio stan.

Don Mikelijev brat siledžija i ilegalna gradnja

U stanu ”Don Mikelijevog” posinka sad živi brat Miodraga Miška Perovića, Milo Perović pravosnažno osuđivani nasilnik i napadač na novinare poznat po tome što je u tržnom centru Delta city 2018. godine napao i na nacionalnoj osnovi vrijeđao novinara i publicistu Šekija Radončića. Perović je za taj napad pravosnažno osuđen na novčanu kaznu.

Milo Perović, takođe ima nelegalni objekat u tivatskom naselju Bogišići. Prema evidenciji e-katastra Uprave za nekretnine, može se vidjeti da Perović dijeli po pola vlasništvo sa još jednom osobom nad nelegalno sagrađenom stambeno-poslovnom zgradom na parceli od 150 metara kvadratnih.

Bečanović, Bošnjak i Krivokapić: Zamislite koliko bi dobili da nijesu bili ”proganjani”

Perović je takođe uzurpirao i dio državne svojine, jer je, prema katastarskim podacima, zabilježena izgradnja objekta na tuđem zemljištu u površini od 16 metara kvadratnih.

Ugrožene antirežimlije

Ćalović i Abazović, osim što su na diverzantskoj konferenciji za medije napadali bivšu vlast iz svih oružja i gledali kako da zaštite sebe i svoje saradnike, takođe su propustili priliku da govore o stanovima funkcinoera aktuelne vlasti.

Izvod iz Biltena UCG o dodjeljenim stanovima

Premijer Zdravko Krivokapić inačne profesor mašinskog inženjerstva na UCG je od ”korumpiranog bivšeg režima” dobio stan od 137 m2 u koji, kako saznaje portal Aktuelno, nije kročio 14 godina, jer je imao mnoštvo drugih nekretnina. Taj stan mu je služio za izdavanje.

Izvod iz Biltena UCG o dodjeljenim stanovima

Funkcionerka URA-e Tatjana Bečanović od UCG takođe je dobila trosoban stan. Ona je bila nosilac liste GP URA na nedavnim lokalnim izborima u Nikšiću gdje je prijavljena da živi. Pretpostavlja se da i za odlazak na posao u Nikšić  uzima dnevnice i putne troškove.

Izvod iz Biltena UCG o dodjeljenim stanovima

Funkcionerka DF-a Branka Bošnjak od UCG takođe je dobila jednosoban stan.

Treba napomenuti da su se sve ove dodjele stanova i novčanih sredstava dešavale nakon 2006. godine za vrijeme ”korumpiranog režima DPS-a i Mila Đukanovića” koji je ”proganjao političke neistomišljenike”.

Po svemu sudeći ”disidentima” nije bilo ni malo loše.

Zbog obimnog materijala koji je istraživački tim portala Aktuelno pribavio, ovoj temi vratićemo se u naknadnim tekstovima, a ono što je danas objavljeno je samo djelić materijala koji smo do sad ”prečešljali”.

Uredništvo portala Aktuelno

 

 

Najnovije

Prava Crna Gora u Podgorici u koaliciji sa DF

Prava Crna Gora će na izborima u Podgorici nastupiti u koaliciji sa Demokratskim frontom koju predvodi Jelena Borovinić Bojović, potvrdio je sinoć Glavni Odbor...

Uragan Jan približio se Kubi na putu ka Floridi

Uragan Jan postaje sve jači približavajući se Kubi na svom putu ka Floridi, do čije bi zapadne obale trebalo da stigne najranije u srijedu...

Voda sa Mareze nije za piće

Jučerašnje obilne padavine na području Podgorice, izazvale su povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza. U skladu sa tim, današnji rezultati fizičko-hemijskih analiza vode sa...

Manćini: Patili smo u posljednjih 20 minuta

Selektor italijanske fudbalske reprezentacije Roberto Manćini kaže da njegovi izabranici nisu bili na očekivanom nivou u finišu meča protiv Mađarske. Bez obzira na kritike selektora,...

Požar u crkvi Svetog Vasilija u Nikšiću, vatrogasne ekipe na terenu

U sabornoj crkvi Sv.Vasilija Ostroškog došlo je do požara, brzom reakcijom vatrogasaca, požar je ugašen. Kako saznaje RTNK požar je izbio prije pola sata u...

Najčitanije

Povezano

Škrelja: Abazović predizbornu kampanju svoje stranke započeo u Americi, o trošku građana Crne Gore

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović predizbornu kampanju Građanskog pokreta URA započeo je u SAD-u o trošku građana Crne Gore, saopštio je poslanik DPS-a...

TV VIJESTI KONAČNO SAOPŠTILE ISTINU: Premijer u ”ČETNIČKOM” mandatu i lider URA Dritan Abazović?

Novi hit snimak na crnogorskim televizijskim stanicama. U informativnoj emisiji Televizije Vijesti sinoć u 22 sata, voditeljka je napravila "omašku" za koju mnogi smatraju...

Vujović: Za Crnu Goru pogubno da bude balkanska Bjelorusija a Abazović ili Mandić Vučićev Lukašenko

Za Crnu Goru je pogubno da bude balkanska Bjelorusija a (Dritan) Abazović ili (Andrija) Mandić Vučićev Lukašenko, kazao je generalni sekretar SDP-a, Ivan Vujović. On se...

Kaluđerović o govoru Abazovića u UN: To nije predizborni skup, neozbiljno je govoriti ‘iz glave’ i na ‘improvizovanom’ engleskom

Istaknuti crnogorski diplomata Nebojša Kaluđerović prisustvovao je čak 22 zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Nekadašnji ministar vanjskih poslova naše države i ambasador u SAD i UN...

Komentari

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MUSTAFA
27.04.2021-13:56 13:56

Misle da je narod Glup da nista ne zna ovi su najvisi KRIMINALCI ikada -lopovi- lazovi -prevaranti – podvalu rade -KOMITAMA – DPS -MILU-Muslimanima -Albancima-Hrvatima -I ostalim manjinama ! DZABA VAM JE NIKO VAM SE NE OKRENE VISE SRPSKI SVIJET- VLADA – IMA CUVARA NEGO ISLAND STANOVNIKA SVJETSKE BRUKE OD KOGA SE PLASITE -KO CE VAS- VIDITE DA VAM GRADJANI OKRECU LEDJA DJE GOD SE POJAVITE DA VAS NE GLEDAJU!

Neko tamo
27.04.2021-14:00 14:00

Vidi nakaza vidi te grupe

Nista neocekivano dritan je samo potrčko miška kesedzije i zeljka goveda

Neko tamo
27.04.2021-14:02 14:02

Meni zapravo ovaj čupko ide na živce ovi ostali su razočarani ljudi iz LSCG a čupko je vec pravo zlo za Crnu Goru

Maja
27.04.2021-17:29 17:29

Zasto privredni kriminal ne ispita poslovanje Mansa? Ispitajte i poslove Dritanove porodice o kojoj su ne tako davno pisale svetovesti ili dan,Rukoljub i kuce,stanovi,lokali,apoteke, Carevic, Rakcevic, Jelusic…Vjerujem u vas portal!

Cicvara
27.04.2021-21:42 21:42

Nocas sastali se na tv vijesti Calovic-Bosnjak dosle da podvaljuju DPS -MILO -KOMITAMA njihova stara zarazna bolest ka da im sto vjerujemo uzele iz SRBIJE tekst na internet i samo zamijenile imena eto nocas smo vas slusali a toliko su iznervirane da im svi CRNOGORCI smetaju sto su kupili stan u svojoj matici ! DZABA nemozete nam nista DPS -DRAGI NAS MILO JE srcano voljen kod Gradjana CG !

Miralem
27.04.2021-21:53 21:53

Dajte im krivicne prijave u SRBIJU ko vas sta pita samo mlatite praznu slamu-DPS-MILO-DPS-MILO sta znate kad nista ne znate nemoze nam niko nista !! DA JE VJECNA-nek puknu dusmani ! Cus Calovicke na TV nocas kolica djecja 6-7 hiljada eura lazova i podvale eee zlikovci Ko zlo mislio GOSPODINU DJUKANOVICU na njega se sve svalilo Crknite neprijatelji CG-I MILA!!

jasno je
27.04.2021-23:27 23:27

Ovaj Mali sve više izgleda kao karikatura u svakom pogledu : Fizički i moralno !
Teško da se može naći dva takva ista !

Gradjanka
28.04.2021-09:58 09:58

Zasto je Vanja,nije dala uvid ui movinski karton?