Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

GRANTOPREŽAČICA NESTALA SA MAPE: Vanja ne progovara o vezi policije i kriminala, sumnjive revizije joj ne smetaju kad njoj idu u korist!?

Jasno je da Ćalović Marković veoma selektivno prsitupa predmetima vezanim za određene afere, i da ima precizne mete na koje je usmjeravaju određene interesne (čitaj: kriminalne) grupe. Sa druge strane, najvažnije slučajeve kao onaj koji je vezan za nedavna dokumenta Europola u kojima su izneseni dokazi policijske korupcije, zaobilazi u širokom luku

Dokumenta agencije Evropske Unije za sprovođenje zakona – Europol, šokirala su crnogorsku i regionalnu javnost nakon što je objelodanjeno koliko su duboke veze određenih struktura u policiji sa kriminalnim klanovima, o kojima se već duže vremena spekuliše.

Prema dokumentima Europola objavljenim na portalu Libertas, službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) označeni su kao članovi kavačkog kriminalnog klana, uz napomenu da bi ”istraga usmjerena na Lazovića i Milovića trebalo da bude prioritet broj jedan crnogorske policije“.

Ovo je, čini se, samo djelić nečega što Europol označava kao kriminalno-koruptivnu hobotnicu odgovornu za regionalni šverc kokaina, cigareta, ali i za stigmatizaciju Crne Gore kao kriminalne države.

Ovaj slučaj nikoga nije ostavio ravnodušnim, a po svemu sudeći samo se čeka reakcija nadležnih državnih organa.

GranDoprežačica zaćutala

Ipak u posljednjih nekoliko dana koliko je aktuelna pomenuta afera, čini se da na javnoj sceni nedostaje lik i glas jedne opskurne persone koju smo navikli da gledamo kad god se pomene i naznaka neke afere.

Vanja Ćalović Marković: A đe protiv moje braće iz Granda!? Je*o te!

Jedna od najpoznatijih grantogutačica u regionu, bivša funikcionerka najgore vlade u istoriji i direktorica NVO MANS Vanja Ćalović Marković ovih dana kao da je propala u zemlju. Od nje nema ni traga ni glasa iako su objelodanjena dokumenta koja razotkrivaju možda i najveću kriminalnu aferu koja je ikad potresla Crnu Goru.

Treba podsjetiti da je Ćalović Marković nakon objavljivanja takozvane ”afere” Pandora papiri, pjenila i danima se nije skidala sa TV ekrana. Od njenih saradnika iz TV Vijesti i ”reformisanog” Javnog servisa koji je pretvoren u njenu platformu, pravila je poligon za jeftino aferašenje i pozivanje na javni linč predsjednika države Mila Đukanovića samo zato što je registrovao kompaniju koja nikad nije ni otvorila bankovni račun!

Njeno ponašanje bilo je slično i kad je lansirana ”afera” vezano za bivšu predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu, gdje je direktorka MANS-a, nekontrolisano ispoljavala svoje isljedničke tendencije, preplavljena ekstatičnom pomamom zbog akcije Specijalnog državnog tužilaštva.

U ovim slučajevima, Ćalović Marković je, po svemu sudeći, izgradila paralelni svijet u kojem je sebe vidjela u ulozi glavnog specijalnog tužioca, a organizaciju na čijem je čelu kao supstitut SDT-a.

Međutim, kada je u pitanju afera gdje se pominju policijski funkcioneri bliski kompaniji BEMAX, takozvanom klanu Grand i njihove kriminalne radnje, Ćalović Marković je jednostavno nestala sa radara.

Da nije bilo njenog kolege Dejana Milovca koji je pisao o vezama bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića i kompanije BEMAX,  i o automobilu od 40.000 eura koju je njegov sin Petar kupio sa 19 godina, prosto bi neko neupućen pomislio da su MANS i Vanja Ćalović Marković prestali da postoje.

Vanja Ćalović Marković i Dejan Milovac: Da li će se konačno razići zbog mimoilaženja oko klana BEMAX-Grand?

Što se krije iza ćutnje?

Nakon predočavanja ovih okolnosti, prosto se nameće pitanje zašto je najčuvenija grantoprežačica, poznata po targetiranju i krvoločnom javnom napadanju odabranih meta, zaćutala kada su u pitanju Lazovići, Junior i klanovi sa kojima su povezani!?

Treba podsjetiti da je Ćalović Marković prilikom gostovanja na TV Vijesti prošlog mjeseca, voditelj emisije skrenuo pažnju konstatacijom da – ’’mi ne znamo ko su Komita, Kardinal i Junior, i ko se krije iza nadimaka koji su se pominjali u kriptovanoj komunikaciji’’.

’’Ne znamo i pitanje je kad ćemo saznati i pitanje da li ćemo ikad saznati’’, bio je odgovor grantoprežačice na jednostavno pitanje, nakon čega je ekspresno zaćutala,  skrenula priču sa te teme.

Pitanja koja su se nakon toga otvorila su – odakle je ona znala da osobe koje se kriju iza tih nadimaka nikada neće biti procesuirane? Da li je Ćalović Marković znala ko se krije iza tih nadimaka, pa smatra da su ’’nedodirljivi’’ ili je u pitanju nešto mnogo očiglednije?

Prije svega u tom kontekstu treba ispitati sumnjivi način na koji su ona i njen brat stekli stanove, upravo u zgradi Bemax-a u Podgorici!

Hotel Podgorica – glavni štab OKG u sumnjivom vlasništvu, koji čuvaju korumpirani policajci i obezbjeđenje sa dugim cijevima, gdje policija ne smije da napravi raciju: Da li je Vanja ovdje dolazila da preuzme ključeve od stanova?

Podsjetimo, dok je bila rukovoditeljka stručnog tima Savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, i kada je sa te funkcije govorila o stanovima funkcionera bivše vlasti, Ćalović Marković je zaboravila da odgovori na pitanje – ko je njoj i njenom bratu kupio dva stana u zgradi ”Bemax” u Tološima?

Targetirala Medenicu zbog revizije pravosnažne presude!?

Treba podsjetiti da je Vanja Ćalović Marković bila i te kako aktivna kada je u pitanju slučaj bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i da je u javnosti koristila svoj repertoar krvoločnog optuživanja i presuđivanja prije nego je postupak počeo, pogotovo kada je u pitanju navodna umješanost Medenice u slučaj ”Fab live”.

Prema optužnici SDT-a Medenica je navodno uticala da nakon nekoliko mjeseci vjećanja, sudije Vrhovnog suda odluče u korist tužene kompanije “Fab live”, odnosno da odbiju reviziju u tom slučaju kao neosnovanu. U ovom slučaju je potvrđena pravosnažna presuda drugostepenog suda.

U njihovom obrazloženju piše da je presudom Apelacionog suda odlučeno da se ukida odluka Privrednog suda, kojom je kompanija  Marka Gige Popovića  ”Fab live” bila obavezana da “izvrši povraćaj kupoprodajne cijene tužiocu (Saviću) u iznosu od 1.207.799,32 eura”.

Međutim, u slučaju ”Fab live” na Vrhovnom sudu bilo je samo pitanje revizije i to već pravosnažne sudske presude Privrednog suda. Jasno je da se ovdje radi o odbijanju zahtjeva za revizijom da bi pravosnažna presuda opstala, ali bez obzira na to Ćalović Marković je bila spremna da svim silama napada Medenicu.

Sumnjiva revizija u korist Ćalović vezana za zoo-seks aferu

Osim u slučaju Lazović -BEMAX – Grand, selektivnost Vanje Ćalović Marković očigledna je i revizijama Vrhovnog suda što se najbolje može vidjeti u slučaju vezanom za njenu zoo-seks aferu na Adi Bojani, iz 2014. godine. Tada je javnost ostala zgrožena perverzijama koje su se odvijale u jednom bungalovu, a u kojima je učestvovala direktorica MANS-a i njena dva psa, rase dalmatinac.

Eh da psi govore, svašta bi mogli ispričati…

Ćalović Marković je tada bez ikakvih dokaza, možda čak i iz želje za osvetom, saopštila da je snimak zo-seksa koji je dostavljen gotovo svim redakcijama u Crnoj Gori montaža iza koje stoji Vladimir Beba Popović direktor Instituta za javnu politiku.

Popović je nakon ove paušalne tvrdnje akterku snimka Ćalović tužio pred Osnovnim sudom u Podgorici, koji je donio presudu da mu je Ćalović “povrijedila čast i ugled”. Ovu presudu potvrdio je i Viši sud u Podgorici.

Međutim, Ćalović Marković ipak nije morala da se izvinjava Popoviću, niti da objavljuje presudu u medijima, jer se ispostavilo da mu nije povrijedila čast i ugled!

Taj veleobrt desio se upravo nakon odluke Vrhovnog suda, koji je prihvatio reviziju Ćaloviće Marković i poništio presude Osnovnog i Višeg suda, kojima je odlučeno da je Ćalovićeva povrijedila prava ličnosti Popoviću.

Sudije Vrhovnog suda koji je donio tu odluku je bio Branimir Femić, koji se nalazi na spisku istražitelja jer su dijelili pravdu u sumnjivim predmetima, koji se ovih dana pominju u crnogorskoj javnosti i sa kojima se povezuje Vesna Medenica.

Ne smeta joj revizija kad je u njenu korist

Ovaj slučaj nije nimalo smetao Ćalović Marković koja nije morala da se izvinjava zahvaljujući sumnjivoj reviziji, iako je utvrđeno da Popović  nema nikakve veze sa nastankom snimka.

Prema informacijama portala Aktuelno, Ćalović Marković je dobro znala ko stoji iza snimka, jer je bila u veoma bliskim odnosima sa osobom za koju se sumnja da ga je napravila. Ta osoba je povezana upravo sa takozvanim klanom BEMAX-Grand, koji se pominju kao njeni nalogodavci.

Ranko Ubović i Aleksandar Mijajlović – neformalni vlasnici kompanije BEMAX: Đe si Vanja 100 godina!

Zašto je optužila Popovića ostaje nejasno. Da li je u pitanju mržnja ili bolesna frustracija manje je bitno. Ali prema informacijama portala Aktuelno, Ćalović – Marković je preko određenih strktura činila sve da izvrši ogroman pritisak da do revizije dođe, a glavnu ulogu imali su upravo interesni krugovi bliski takozvanom klanu BEMAX-Grand.

Nakon svega što je navedeno jasno je da Ćalović Marković veoma selektivno pristupa predmetima vezanim za određene afere, i da ima precizne mete na koje je usmjeravaju određene interesne (čitaj: kriminalne) grupe. Sa druge strane, najvažnije slučajeve kao onaj koji je vezan za nedavna dokumenta Europola u kojima su izneseni dokazi policijske korupcije, zaobilazi u širokom luku.

Po svemu sudeći u strahu, ili po nalogu istih tih kriminalnih grupa.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petar
09.05.2022-13:46 13:46

Sejdefu maajka buuudilla evo joj jedna CRNOGORSKA da zapjeva -sprdnja od njenih lazi i podvala !

Crnogorka
09.05.2022-17:41 17:41

Bog je ubijo sta joj je trebalo da podvaljuje i laze za CRNOGORCE  kad je CRNA GORA  HRANI  IJE I PIJE  ! BOG SVE VIDI  KO GOD UDARI NA  CRNOGORCE I CG -BOG NJEGA ODMA POKLOPI  ODOZGO DA SE VISE NE JAVLJA A IMAMO MILIJON PRIMJERA  !

MB_MNE
09.05.2022-19:36 19:36

DF-ovka bila i ostala