Srijeda, 29 Novembra, 2023
Rubrika:

Pročitajte ko je na Bijeloj listi poreskih obveznika

Iz UPC su objasnili da je selekcija obveznika realizovana u skladu sa definisanom internom procedurom za utvrđivanje Bijele liste

Uprava prihoda i carina (UPC) objavila je ažuriranu Bijelu listu koja sadrži spisak 648 poreskih obveznika.

Bijela lista, sa presjekom stanja na 30. septembar, dostupna je na linku: https://www.gov.me/clanak/bijela-lista-poreskih-obveznika-3

Iz UPC su objasnili da je selekcija obveznika realizovana u skladu sa definisanom internom procedurom za utvrđivanje Bijele liste.

“Određivanje kriterijuma za Bijelu listu poreskih obveznika uslovljeno je izmjenom zakonskih propisa”, navodi se u saopštenju.

Kriterijumi za izradu Bijele liste su, između ostalih, predate poreske prijave u skladu sa zakonom i izmirene sve dospjele poreske obaveze za kvartal za koji se objavljuje Bijela lista.

“UPC svojim transparentnim i partnerskim pristupom i odnosom, uz strogo poštovanje zakonskih propisa, a kroz pružanje podsticaja i jačanje shvatanja o značaju urednog izmirivanja poreskih obaveza, nastoji da sa poreskim obveznicima trasira zajednički put kojem je krajnji cilj briga o državnom budžetu na opštu dobrobit”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve