Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Francuska industrija konjaka čeka diplomatsko rješenje između Francuske i Kine

Industrija konjaka, koja navodi da zapošljava 72.500 radnika u Francuskoj i prihoduje sa 3,35 milijardi eura od izvoza, računa na sastanak Sija sa Makronom da bi došlo do suspenzije antidampinške istrage

Od januara, francuska industrija konjaka je na meti antidampinške istrage u Kini zbog kršenja konkurentnosti.

Industrija konjaka, koja navodi da je “talac” tenzija između EU i Pekinga, računa na sastanak između predsjednika Francuske Emanuela Makrona i predsjednika Kine Si Đinpinga u ponedjeljak i utorak, da bi antidampinška istraga, koja je usmjerena na nju u Kini bila suspendovana, prenio je BFM TV.

Od januara, alkoholna pića, kao i sva žestoka pića destilovana iz grožđa uvezena iz Evropske unije, meta su istrage kineskih vlasti o navodnom kršenju konkurencije.

Pokrenut nakon žalbe kineskih stručnjaka za alkohol, posmatrači smatraju ovaj postupak mjerom odmazde na evropsku istragu, koju u velikoj mjeri podržava Francuska, o subvencijama za električne automobile proizvedene u Kini.

S obzirom da četvrtinu svojih flaša konjaka isporučuje u Kinu, glavno tržište poslije SAD, ovaj sektor koji je izuzetno zavisan od izvoza, sada strahuje od povećanja carina, poput onih koju su nedavno pretrpjela australijska vina.

Očekuje se da će Si u Francuskoj 6. i 7. maja proslaviti 60 godina diplomatskih odnosa između dvije zemlje tokom državne posjete.

Industrija konjaka, koja navodi da zapošljava 72.500 radnika u Francuskoj i prihoduje sa 3,35 milijardi eura od izvoza, računa na sastanak Sija sa Makronom da bi došlo do suspenzije antidampinške istrage.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve