Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Ministarstvo finansija: Neodržive paušalne tvrdnje da hakerski napad dovodi u pitanje preciznost rebalansa

Ministarstvo finansija je, kako su kazali, u ime Vlade odgovorno već upoznalo javnost da su ''podaci o planiranju, plaćanjima i izvršenju budžeta Crne Gore u stabilnom informaciono-tehnološkom (IT) okruženju''

Ministarstvo finansija u ime Vlade Crne Gore saopštilo je da su neodržive paušalne tvrdnje političara koji su ranije radili unutar struktura državnog organa koji se bavi finansijama, o tome da ”nerješavanje hakerskog napada dovodi u pitanje preciznost rebalansa”, odnosno izmjena i dopuna Zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu.

Oni su to kazali reagujući na navode Pokreta Evropa sad da “nerješavanje hakerskog napada dovodi u pitanje preciznost rebalansa”.

“U istovjetnom režimu nesumnjive činjeničnosti tim Ministarstva finansija je pripremio rebalans, koji se oslanja na ukupne raspoložive podatke potrošnje za tekući period, a podaci o potrošnji avgusta će u redovnoj proceduri biti dostupni tokom naredne sedmice. Kao i u ranijem nepreciznom informisanju javnosti od strane nosilaca političkih izjava, Ministarstvo finansija upućuje pažnju javnosti da je porez na dodatu vrijednost vrsta indirektnog oporezivanja potrošnje, pa samim tim predstavlja javni prihod koji se u cjelosti generiše iz potrošnje”, istakli su u saopštenju.

Ministarstvo finansija je, kako su kazali, u ime Vlade odgovorno već upoznalo javnost da su “podaci o planiranju, plaćanjima i izvršenju budžeta Crne Gore u stabilnom informaciono-tehnološkom (IT) okruženju”.

“Navedeno kreira objektivnu bazu na osnovu koje se pripremao zakonski tekst o rebalansu budžeta”, dodaju oni.

Iz Ministarstva finansija podsjećaju da sistemska rješenja i odgovorni pristupi radu državne uprave predstavljaju resurs građana Crne Gore.

“Tekuće aktivnosti i postupanja državne uprave jesu obilježena napornim praćenjem značajne pisane korespodencije, ali kvalitet i posvećenost u radu su odrazi rada timova u državnim organima u kontinuitetu”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve