Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

MF odgovorio USSCG: Planirane reforme nijesu i neće biti rezultat jednostranih odluka Vlade

Radi dodatnog informisanja javnosti, dodaju da je Vuković govorio  o planiranim reformama, koje da bi bile predložene za usvajanje – moraju biti rezultat konsenzusa između socijalnih partnera, u cilju donošenja najboljih rješenja za građane

Odgovorna i transparentna fiskalna politika, unaprijeđenje standarda zaposlenih i poboljšanje poslovnog ambijenta za obavljanje privredne aktivnosti, uz stabilne javne finansije, glavni su ciljevi Ministarstva finansija, na čelu sa ministrom Novicom Vukovićem, navodi se u odgovoru MF  Uniji slobodnih sindikata CG.

U okviru intervjua koji je osnov za reakciju Unije slobodnih sindikata Crne Gore, ministar Vuković govorio je o reformama koje planira 44. Vlada, a koje će biti sastavni dio Fiskalne strategije koja je glavni dokument fiskalne politike za period mandata ove Vlade.

“Sve odluke koje se tiču položaja zaposlenih, kao i odluke koje se tiču privrednog ambijenta u kojem posluje privreda bile su i biće pažljivo analizirane i razmatrane na bazi tripartitnog dijaloga između Vlade, sindikata i poslodavaca što je, uz našu potrebu, i zakonska obaveza. Socijalni dijalog bazira se na međusobnom povjerenju, a ova Vlada je u dosadašnjem mandatu to i dokazala kroz inkluzivan dijalog prilikom donošenja izmjena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, nacrta izmjena Zakona o radu i slično, navodi se u odgovoru.

Radi dodatnog informisanja javnosti, dodaju da je Vuković govorio  o planiranim reformama, koje da bi bile predložene za usvajanje – moraju biti rezultat konsenzusa između socijalnih partnera, u cilju donošenja najboljih rješenja za građane.

“Dakle, reforme na tržištu rada, penzione, socijalne ili bilo koje druge neće biti rezultat jednostranih odluka Vlade, što nije bio slučaj ni do sada. Još jednom ukazujemo da je Ministarstvo finansija uvijek otvoreno za saradnju u cilju donošenja inkluzivnih politika, u korist svih građana Crne Gore”, ističe se.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve