Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

NATO osudio aktivnosti Rusije na teritoriji zemalja članica Alijanse

Zemlje Alijanse su dodale da će djelovati pojedinačno i kolektivno kao odgovor na te akcije i nastaviti da se blisko konsultuju.

Zemlje NATO-a saopštile su da su “duboko zabrinute zbog zlonamjernih aktivnosti” Rusije “koje su nedavno sprovedene na teritoriji Alijanse”, istovremeno potvrđujući da ih te aktivnosti neće odvratiti od nastavka podrške Ukrajini.

Te zemlje su osudile “neprijateljske državne aktivnosti koje utiču na Češku, Estoniju, Njemačku, Letoniju, Litvaniju, Poljsku i Veliku Britaniju”.

“Incidenti o kojima je riječ dio su jačanja aktivnosti koje Rusija sprovodi širom evroatlantskog područja, a posebno na teritoriji Alijanse, koristeći posrednike. To su djela sabotaže, nasilja, sajber aktivnosti, kampanje dezinformacija i druge hibridne aktivnosti”, navodi se u saopštenju i dodaje da te aktivnosti predstavljaju prijetnju njihovoj bezbjednosti.

Zemlje Alijanse su dodale da će djelovati pojedinačno i kolektivno kao odgovor na te akcije i nastaviti da se blisko konsultuju.

“Osuđujemo stav Rusije i pozivamo je da poštuje svoje međunarodne obaveze, jer postupci Rusije nas neće odvratiti da nastavimo da podržavamo Ukrajinu”, dodaje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Plavnica
03.05.2024-11:02 11:02

A što je sa Crnom Gorom?
Mi smo pod nevidjenim uticajem Rusije
i Srbije naravno preko crkve Srbije koja
je čak otela crnogorske crkve i manastiri preko izdajničkog ugovora koji je
potpisao veleizdajnik Abazovic!
u Crnoj Gori je uticaj preko crkve
nevjerovatan. Popovi crkve Srbije
biraju ministre i Vladu, odredjuju
I druge stvari koje jedino može u
teokratskim sistemima vlasti!
Pa kakva smo mi NATO članica?