Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Lekić: Svi direktori u energetskom sektoru imenovani na isti način – bez konkursa

Od aprila 2021. godine – kada je od strane Odbora direktora imenovan na poziciju izvršnog direktora, pa sve do danas, po njegovim riječima, ''proteklo je i više nego dovoljno vremena da se “otklone nepravilnosti” u postupku izbora izvršnog direktora''

Apsolutno je poznato da su svi direktori u energetskom sektoru imenovani na isti način – bez konkursa, poručio je izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja Milan Lekić.

Prije određenog vremena, od jednog bliskog prijatelja koji je cijeli svoj život posvetio beskompromisnoj borbi za pravdu i istinu – jednog, zaista, plemenitog čovjeka, a u trenutku kada je protiv mene vođena – ko zna koja u nizu do sada – medijska hajka, čuo sam sledeću rečenicu: Nikada ti neće oprostiti što se boriš za Pljevlja. To je prvo što mi je palo na um nakon što je juče u Rudnik uglja stiglo rješenje Uprave za inspekcijske poslove kojim se konstatuje da nije sproveden postupak javnog oglašavanja prilikom mog izbora na poziciju izvršnog direktora, i nakon što se otisnula lavina komentara i likovanja od strane onih koji su sve ove godine uredno služili svakom gospodaru, a nikada građanima opštine Pljevlja”, saopštio je Lekić.

Od aprila 2021. godine – kada je od strane Odbora direktora imenovan na poziciju izvršnog direktora, pa sve do danas, po njegovim riječima, “proteklo je i više nego dovoljno vremena da se “otklone nepravilnosti” u postupku izbora izvršnog direktora”.

“Više je nego jasno zašto se, na ovakav način, i u ovom trenutku, poteže za ovim postupcima. Više je nego jasno kome smeta i ko ne može da preboli uzrastanje autentične lokal-patriotske energije koja je razvlastila odnarođenu autokratiju, ali i zadala domaći zadatak svim ostalim politikama, pa i onima čiji se reprezenti ovih dana, iz prikrajka, vesele i likuju zbog ovakve montirane i naručene odluke Uprave za inspekcijske poslove. Svima je jasno da je Odbor direktora, kao organ koji imenuje izvršnog direktora, zadužen i za poštovanje zakonitosti samog izbora, te da ja, sve i da sam pravnik, a ne rudarski inženjer, apsolutno nisam u obavezi da bdim nad procedurama”, dodao je Lekić.

Takođe, kako ističe, apsolutno je poznato da su svi direktori u energetskom sektoru imenovani na isti način – bez konkursa.

“Nakon svih ovih godina provedenih u Rudniku uglja – što kao rudarski inženjer, tako i kao izvršni direktor, i nakon svega što sam uradio za ovaj grad i pljevaljske resurse, valjda je svima jasno da bi izbor na konkursu bio isključivo dodatna potvrda mog profesionalnog legitimiteta, a nikako prepreka za izbor na čelnu poziciju u najznačajnijoj crnogorskoj kompaniji. Zašto nije sproveden konkurs, opet ponavljam, zaista nije pitanje za mene, iako se koplje lomi isključivo preko mojih leđa, što nas navodi na samo jedan zaključak…” istakao je on.

Napominje da se neće povući pred “iskušenjima”.

“Poštovani sugrađani, kolege rudari, odlično znate da se Milan Lekić nikada nije povlačio pred iskušenjima, i da nikada nikoga nije ostavio na cjedilu, pa tako neću ni vas. U to budite sigurni!
Ono što smo započeli, a to je domaćinski odnos prema pljevaljskim resursima, unaprijeđenje poslovanja Rudnika uglja i vraćanje ponosa našem gradu – tu borbu ćemo privesti kraju. To vam obećavam”, naveo je on.

Poruke podrške su kaže njegov veliki motiv da “istraje u borbi”.

“Stotine poruka i poziva koje sam dobio od vas nakon što se zahuktala ova bjesomučna haranga protiv mene i našeg grada, moj su veliki motiv, inspiracija i zadatak da istrajemo u borbi – zajedno! Mogao sam više puta do sada da se sklonim pred problemima i da preostali radni vijek provedem na poziciji predsjednika Opštine Pljevlja, za šta sam dobio vaše povjerenje, ili, pak, na lagodnoj poziciji narodnog poslanika u Skupštini Crne Gore. Nisam htio. Izabrao sam da ostanem na poziciji koja predstavlja najveći izazov u mojoj karijeri i sa koje ću povući najveći teret u procesu istorijskog oslobađanja našeg grada od kolonijalnih ambicija raznih interesnih družina. Pobijedićemo u ovoj bici, jer se borimo za naša Pljevlja”, zaključio je Lekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
23.08.2023-08:30 08:30

O intelegenciji ovog čeljadeta se vicevi u Pljevljima prepričavaju. Biser mu je i kad ponižava funkciju predśednika Pljevalja, za koju kaže da je neka zavjetrina u koju on nije htio da se skloni, već je zasio na važnu i tešku funkciju direktora RUPa… Pljevljaci vele da voli da se slika ispred kompjutera sa olovkom u ruci kako bi se pomislilo da je ipak opismenjen.