Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Nemanja Laković imenovan za izvršnog direktora Rudnika uglja

Nemanja Laković je rođen u Pljevljima. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka, Univerzitet u Beogradu.

Odbor direktora Rudnika uglja AD Pljevlja za izvršnog direktora jednoglasno je imenovao Nemanju Lakovića koji je od 5. aprila obavljao funkciju vršioca dužnosti kompanije. Laković je bio jedini kanditat koji se prijavio na konkurs raspisan 17. aprila ove godine. Prethodno je obavljao poslove šefa kabineta Odbora direktora kompanije Rudnik uglja AD Pljevlja”, saopšteno je iz RUP-a.

Nemanja Laković je rođen u Pljevljima. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka, Univerzitet u Beogradu.

“U periodu od maja 2015. do marta 2024. godine bio je direktor kompanije Synergy tech d.o.o Beograd, koja je izvodila niz važnih projekata u energetskom sektoru Srbije i Hrvatske, prije svega na rekonstrukciji energetskih sistema, naftnih terminala i izgradnji toplovoda, naftovoda i gasovoda. Od januara 2012. do maja 2015. godine, Laković je bio direktor kompanije OIP Engineering ltd, gdje je, pored redovnih i administrativnih aktivnosti iz svoje nadležnosti, vodio i niz regionalnih projekata energetskog sektora”, ističe se u saopštenju.

Prethodno, u periodu od oktobra 2008. do aprila 2011. godine, Laković je radio kao generalni menadžer kompaniji Notham System d.o.o Beograd koja se bavila poslovima u građevinskom sektoru.

“Karijeru je započeo februara 2004. godine u porodičnoj kompaniji Elcom d.o.o. Pljevlja, gdje je radio kao Sales Menadžer do novembra 2008. godine. U bogatoj karijeri Laković je izgradio reputaciju odgovornog poslovnog čovjeka, sposobnog da upravlja projektima od planiranja do realizacije. Posjeduje vještine uspješnog upravljanja procesom javnih nabavki, ljudskim resusrsima i finansijskim tokovima kompanije, kao i sposobnosti za prepoznavanje i angažovanje stručnih kadrova za realizovanje specifičnih projekata i izrazite komunikacione i pregovaračke vještine”, zaključuje se u saopštenju.

Oženjen i otac dvoje djece.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve