Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Nemanja Laković imenovan za v.d. izvršnog direktora Rudnika uglja AD Pljevlja

Laković obavljao poslove šefa kabineta u kabinetu Odbora direktora njihove kompanije

Na današnjoj prvoj sjednici Odbora direktora Rudnika uglja AD Pljevlja donijeta je Odluka o razrješenju izvršnog direktora Mihaila Potpare, nakon čega je odlučeno da za vršioca dužnosti izvršnog direktora bude imenovan Nemanja Laković koji je obavljao poslove šefa kabineta u kabinetu Odbora direktora naše kompanije, saopšteno je iz ove kompanije.

Laković je rođen u Pljevljima, a diplomirao je na Fakultetu političkih nauka (Univerzitet u Beogradu). U periodu od maja 2015. do marta 2024. godine bio je direktor kompanije Synergy tech d.o.o Beograd, koja je izvodila čitav niz istaknutih projekata u Srbiji, ali i regionu, prije svega na rekonstrukciji ili izgradnji toplovoda, cjevovoda i naftovoda.

Ranije, u periodu od januara 2012. do maja 2015. godine, Laković je bio direktor kompanije OIP Engineering ltd, gdje je, pored redovnih i administrativnih aktivnosti iz svoje nadležnosti, vodio i čitav niz regionalnih projekata.

Prethodno, u periodu od oktobra 2008. do aprila 2011. godine, Laković je radio kao generalni menadžer u kompaniji Notham System d.o.o Beograd. Karijeru je započeo februara 2004. godine u porodičnoj kompaniji Elcom d.o.o. Pljevlja, gdje je radio kao Sales Menadžer do novembra 2008. godine.

U svojoj bogatoj karijeri Laković je izgradio reputaciju odgovornog poslovnog čovjeka sposobnog da upravlja projektima od početka do kraja. Posjeduje vještine upravljanja procesom javnih nabavki u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Ispoljio je sposobnost za prepoznavanje i angažovanje stručnih kadrova za realizovanje specifičnih projekata, kao i izrazite komunikacione i pregovaračke vještine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve