Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Janjušević zahtijeva da bude razriješen funkcije predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja

''Procesi u Rudniku, zahtijevaju posvećen rad, profesionalizam i prije svega dobru namjeru kako bi energetski sektor funkcionisao na najbolji mogući način i u interesu svih građana Crne Gore''

Predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Dušan Janjušević zahtijeva da bude razriješen sa te funkcije.

On je uputio dopis Odboru direktora koji prenosimo u cjelosti:

Umajući u vidu izuzetno komplikovanu situaciju u Rudniku uglja, učestale inspekcijske nadzore kao i generalno napetu atmosferu koja se iz naše kompanije prenosi na cijeli grad i koja usporava važne procese, zahtijevam od Skupštine akcionara zakazivanje hitne sjednice u cilju deblokade funkcionisanja kompanije.

Pred Rudnikom uglja, u narednom periodu stoje brojni izazovi. Izmještanje drobiličnog postrojenja, izmještanje korita rijeke Ćehotine, kapitalni remont i ekološka rekonstrukcija TE Pljevlja, samo su neki od kapitalnih projekata koji ne smiju biti usporeni. Najvažniji proces, koji bi u ovom trenutku potencijalno mogao izazvati usporavanje navedenih projekata, svakako je i izbor Izvršnog direktora Rudnika uglja Pljevlja.

Shodno tome, želim dati puni doprinos razrešenju izuzetno komplikovane situacije i pokazati da lični i politički interesi ne smiju biti iznad interesa zaposlenih, kompanije, energetskog sektora i same države Crne Gore.

Procesi u Rudniku, zahtijevaju posvećen rad, profesionalizam i prije svega dobru namjeru kako bi energetski sektor funkcionisao na najbolji mogući način i u interesu svih građana Crne Gore. U tom smislu prevazilaženje VD stanja i izbora novog rukovodstva RUP-a, trenutno je prioritetan proces i shodno tome, zahtjevam od vlasnika kapitala da me u što kraćem roku razriješi sa pozicije Predsjednika odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dragan PV
15.09.2023-15:30 15:30

Dušane izgleda stiglo naređenje od crkve Srbije da se skloniš jer brat Mijo mora biti izabran za direktora Rudnika uglja. Jedino ako pop Ognjen ne blokira tu rabotu jer mu je brat Mijo omrkao popadiju.

BMX
15.09.2023-21:35 21:35

Sad kad ste sve uništili i ogromnim partijskim zapošljavanjem doveli nekad uspješni i profitabilni Rudnik Uglja Pljevlja do bankrota, napuštaš brod koji tone da bi izbjegao krivičnu odgovornost…