Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Mašković: Kako Podgorica da podrži usvajanje Rezolucije UN o genocidu u Srebrenici, kada Slavica Ilinčić u Narodnoj biblioteci organizuje večeri tokom kojih se opsada Sarajeva naziva “izmišljotinom Zapada”?

Da takva reakcija ne iznenađuje s obzirom na aktuelno rukovodstvo Glavnog grada, stava je odbornik SD-a u podgoričkoj Skupštini Miloš Mašković. Ipak, za Antenu M objašnjava da ga tišti što takav potez narušava odnose sa bratskim Sarajevom.

Glavni grad se još nije oglasio povodom apela gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić da podrže usvajanje Rezolucije UN o genocidu u Srebrenici, iako je to već učinilo pet crnogorskih opština: Bar, Bijelo Polje, Plav, Gusinje i Cetinje.

Da takva reakcija ne iznenađuje s obzirom na aktuelno rukovodstvo Glavnog grada, stava je odbornik SD-a u podgoričkoj Skupštini Miloš Mašković. Ipak, za Antenu M objašnjava da ga tišti što takav potez narušava odnose sa bratskim Sarajevom.

“Ne možemo očekivati da iz Podgorica stigne promptna reakcija kada na čelu Narodne biblioteke Radosav Ljumović u Podgorici imate Slavicu Ilinčić koja organizuje večeri tokom kojih se opsada Sarajeva naziva izmišljotinom Zapada.

Ne možete očekivati da će Podgorica promptno reagovati kada za liderku parlamentarne većine u glavnom gradu imate Jelenu Borovinić Bojović koja dolazi iz Demokratskog fronta koji radi sve kako bi negirao državu Crnu Goru, a kamoli genocid u Srebrenici”, objašnjava naš sagovornik.

Mašković podsjeća da je uputio napel gradonačelnici Oliveri Injac, kao i predsjednici Skupštine Glavnog grada Jeleni Borovinić Bojović da nastave sa duhom bratskih odnosa dviju opština, međutim odgovor je izostao.

Mašković upućuje na posljedice takvog postupanja:

“I ono što mene zabrinjava jeste da mislim da se ovakvo ponašanje Podgorice može tumačiti na problematičan način u Sarajevu i mislim da u krajnjem slučaju može narušiti ono što jeste suštinski kvalitet odnosa koji smo do sada njegovali.”

Mašković zaključuje da se vlast tako ne može pozivati na poštovanje i njegovanje evropskih i euroatlantskih vrijednosti, jer je upravo priznavanje grešaka prošlosti i njihova osuda primjer evropskog ponašanja i razmišljanja.

IzvorAntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
29.04.2024-22:16 22:16

Vidim da ćete vrlo brzo kukati i bježati za Beograd kada krenu horde UĆK…..