Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Konkretni potezi u rješavanju problema u razvojnim projektima Rudnika uglja Pljevlja

Jedna od tema razgovora sagovornika bila je i situacija sa brojem zaposlenih u Rudniku Uglja i činjenicom da se u periodu od 2020. godine taj broj znatno uvećao, što predstavlja opterećenje i balast za dalje poslovanje preduzeće, ali ima uticaj i na poslovanje EPCG generalno

Angažovanjem ministra energetike i rudarstva prof. dr Saše Mujovića dogovoren je sastanak predstavnika Rudnika uglja Pljevlja i ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine kako bi se riješilo pitanje prostorno planske dokumentacije Rudnika uglja.

Naime, direktor Rudnika uglja Pljevlja Mihailo Potpara je, na interesovanje ministra Mujovića oko realizacije razvojnih projekata preduzeća, kao sto je preusmjeravanje toka rijeke Ćehotine, informisao ministra da postoje određeni zastoji u realizaciji, a nakon analize zrelosti projekta, utrđeno je ne postoji prostorno planska dokumentacija koja tretira područje Rudnika uglja, što onemogućava početak realizacije I preduzimanje daljih konkretnih koraka.

Stav ministra Mujovića po pitanju angažmana svih državnih organa kada je riječ o razvojnim projektima je već poznat javnosti, a to je da nijedan projekat od značaja za građane Crne Gore ne smije da trpi zbog dijela aktivnosti koji su u nadležnosti države. Ministar Mujovic je odmah inicirao u dogovoru sa resornim ministrom Jankom Odovićem, sastanak predstavnika RUP-a i ministarstva prostornog planiranja, urbanizma I državne imovine kako bi se utvrdio (hodogram) to jest dalji slijed koraka u ovom predmetu, a u skladu sa zakonima i važećom legislativom.

Kako je i prilikom prvog susreta sa upravom Rudnika uglja, saopštio ministar Mujović, do konkretnih rezultata mora se doći konkretnim ativnostima i već tada najavio podršku od strane države u naporima menadžmenta da pokrenu neke zaustavljene, a značajne aktivnosti za dalji razvoj ovog važnog resursa.

“Upravo pitanje  dobre međuresorske saradnje i komunikacije je ključno za dalji razvoj mnogih projekata i taj korak ne smije biti usporavajući faktor,  naprotiv, za pitanja od državnog interesa, državni organi i institucije moraju biti agilnije i  bolje koordinisane”, istakao je Mujović.

Jedna od tema razgovora sagovornika bila je i situacija sa brojem zaposlenih u Rudniku Uglja i činjenicom da se u periodu od 2020. godine taj broj znatno uvećao, što predstavlja opterećenje i balast za dalje poslovanje preduzeće, ali ima uticaj i na poslovanje EPCG generalno. U tom dijelu ministar energetike i rudarstva su zanimali planovi menadzmenta za rješavanje ove situacije u narednom periodu i mogući modeli prevazilaženjaa ovog problema, koji je evidentan u većini energetskih subjekata i koji se promtno mora razmatrati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve