Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Potpisan memorandum o saradnji Rudnika uglja i Građevinskog fakulteta

Memorandum o saradnji između Rudnika uglja A.D. Pljevlja i Građevinskog fakulteta potpisali su izvršni direktor Rudnika uglja Nemanja Laković, i dekanica te visokoškolske ustanove Marina Rakočević

Ova saradnja biće važan doprinos razvoju Rudnika uglja kao značajnog privrednog subjekta Pljevalja i države Crne Gore, poručio je izvršni direktor Rudnika uglja Nemanja Laković.

Memorandum o saradnji između Rudnika uglja A.D. Pljevlja i Građevinskog fakulteta u petak 31. maja 2024. godine, potpisali su izvršni direktor Rudnika uglja Nemanja Laković, i dekanica te visokoškolske ustanove Marina Rakočević.

Memorandumom je, kako je navedeno u saopštenju, predviđena razmjena znanja i informacija, kao i podrška kroz zasebne ili zajedničke stručne i naučno-istraživačke projekte, organizovanje radionica, okruglih stolova, konferencija i drugih oblika saradnje od zajedničkog interesa, u oblastima povezanim sa građevinarstvom.

Navodi se da cilj memoranduma je i stvaranje mogućnosti sprovođenja stručne prakse za studente, i drugih aktivnosti koje su od značaja za studente i potpisnike memoranduma.

“Ova saradnja biće važan doprinos razvoju Rudnika uglja kao značajnog privrednog subjekta Pljevalja i države Crne Gore. Posebno imajući u vidu činjenicu posjedovanja mehanizacije i kadrovsku i stručnu osposobljenost u pravcu jačanja građevinske operative, koja može odgovoriti svim zahtjevima i izazovima. U tom smislu Građevinski fakultet predstavlja jedan od oslonaca privrednog razvoja, zahvaljujući stručnosti i znanju svojih kadrova”, kazao je Laković tom prilikom.

Iz preduzeća navode da Rakočević je istakla da se kroz ovakve modalitete saradnje uspostavlja “sinergija nauke i privrede koja za cilj ima jačanje kapaciteta institucija visokog obrazovanja ali i privrednog sektora, što doprinosi razvoju društva u cjelini”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve