Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Damjanović: Program obuke za računovođe jedan od ključnih stubova računovodstvene reforme

Počeo drugi ciklus Programa obuke za računovođe u javnom sektoru

Počeo je drugi ciklus Programa obuke za računovođe u javnom sektoru, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Izrazivši čestitke polaznicima koji su završili prvi ciklus i poželivši uspjeh polaznicima drugog ciklusa Programa obuke za računovođe u javnom sektoru, ministar finansija, Aleksandar Damjanović, kazao je da ovo stručno usavršavanje predstavlja jedan od ključnih stubova računovodstvene reforme.

Takođe je ukazao na potrebu da se, na održiv način, doprinese razvoju računovodstvene profesije i podizanju svijesti o značaju njene uloge u javnom sektoru.

“Na svečanosti povodom obilježavanja početka realizacije drugog ciklusa ovog programa, poručeno je da je računovodtsvena reforma započeta donošenjem Strategije za prelazak javnog sektora na obračunsko računovodstv, kao i da je Ministarstvo finansija, u skladu sa međunarodnim standardima u ovoj oblasti, pripremilo Zakon o računovodstvu u javnom sektoru i set podzakonskih akata, koja se odnose na kontni okvir, računovodstvenu metodologiju, finansijsko izvještavanje i registar subjekata javnog sektora”, kazali su iz MF.

Saopšteno je i da će ovaj Program pružiti snažnu osnovu u poznavanju kako nacionalnog budžetskog računovodstva, tako i međunarodnih računovodstvenih standarda za javni sektor, što će, u konačnom, olakšati i primjenu nove računovodstvene regulative.

Na svečanom obilježavanju početka drugog ciklusa obuke govorili su i direktor Agron M. Camaj i mr Marijana Nedović Radulović pomoćnica direktora te Uprave, koja je institucionalni partner Ministarstva finansija u realizaciji pomenutog Programa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve