Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

CUP: Samo jaka privreda omogućava jaku socijalnu politiku

Iz CUP-a su izrazili uvjerenje da će nova vlada imati dovoljno demokratskog kapaciteta i volje da pokrene stvarni a ne simulirani socijalni dijalog, na opšte dobro čitave zajednice, jer nas očekuju izvjesne socio-ekonomske reforme

Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) ukazuje na neophodnost uspostavljanja Socijalnog dijaloga u Crnoj Gori koji je, kako je saopšteno, dugo vremena marginalizovan i stavljen po strani.

”Obzirom da su svi politički učesnici svoje programe temeljili na obećanjima socijalnog karaktera, ohrabrujemo sve buduće konstituente vlasti da odmah nakon formiranja nove Vlade uspostave inkluzivni Socijalni dijalog i drugačiji pristup saradnji izmedju Vlade, poslodavaca i sindikata, afirmišići pristup da samo jaka privreda omogućava jaku socijalnu državu”, naveli su u saopštenju.

Iz CUP-a su izrazili uvjerenje da će nova vlada imati dovoljno demokratskog kapaciteta i volje da pokrene stvarni a ne simulirani socijalni dijalog, na opšte dobro čitave zajednice, jer nas očekuju izvjesne socio-ekonomske reforme.

”Posebno pozdravljamo sve dobronamjerne političke subjekte koji afirmativno gledaju na uspostavljanje novog socijalnog dijaloga, zasnovanog na reprezentativnim predstavnicima vlasti, sindikata i poslodavaca. Crna Gora treba da radi, stvara i razgovara, zato i poručujemo „Radom do boljitka, dijalogom do naprekta“”, poručuju iz Crnogorskog udruženja poslodavaca.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve