Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Božović: Potrebni su dostupni stambeni krediti, vrijeme je za konkretne mjere

''Građani Crne Gore koji su u prethodnim godinama uzeli stambene kredite, sada na primjer umjesto 300 eura, plaćaju ratu čak 450 eura'', naglasio je Božović

Razgovori koje je guvernerka Centralne banke Crne Gore Irena Radović vodila sa Udruženjem banaka o rješavanju problema previsokih kamata na stambene kredite je dobar početni korak i izražavamo zadovoljstvo što se prepoznaje potreba za podrškom i zaštitom naših građana, a time i interesa države, poručio je poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Bogdan Božović.

Iako su nove mjere dobrodošle, prema riječima poslanika, ne smijemo zaboraviti na one građane koji su ranije uzeli stambene kredite i kojima su kamate i rate sada veće za 50 odsto.

“Građani Crne Gore koji su u prethodnim godinama uzeli stambene kredite, sada na primjer umjesto 300 eura, plaćaju ratu čak 450 eura”, naglasio je Božović.

Ovo je posljedica, kaže, “velikog povećanja kamata od strane banaka”.

“Zato mi iz SNP-a, pozdravljamo razgovore, ali očekujemo od Centralne banke da usvoji konkretne mjere koje će zaštiti građane od zelenaških kamata. Neophodna su rješenja koja će ograničiti kako povećanje kamata od strane banaka, tako i sticanje nepravednog profita na račun građana Crne Gore. Nije problem profit za banke, ovo je pitanje zaštite naših građana od zelenašenja i interesa naše države”, dodao je Božović.

On očekuje da Centralna banka Crne Gore i njena guvernerka “rade u interesu građana i države”.

“Da neće ponavljati greške iz prošlosti kada su interesi banaka i korumpiranog režima bili u prvom planu. Ohrabruje što nova guvernerka donosi promjene, SNP daje pruža podršku da se i budućem periodu nastavi sa konkretnim djelovanjem koje će olakšati svakodnevicu građanima”, zaključio je Božović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve